Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα ψέμματα από Τσαβούσογλου – Διαδίδει ότι ο Τραμπ θα παραδώσει στον Ερντογάν τον Γκιουλέν

Νέα ψέμματα από Τσαβούσογλου – Διαδίδει ότι ο Τραμπ θα παραδώσει στον Ερντογάν τον Γκιουλέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ουάσιγκτον εργάζεται για την έκδοση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, Φετουλάχ Γκιουλέν, στην Τουρκία» ισχυρίστηκε την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο αυτοεξόριστος ιεροκήρυκας, ο οποίος διαμένει μόνιμα στις ΗΠΑ, κατηγορείται από την Άγκυρα ως ο ενορχηστρωτής του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016.

Ο Γκιουλέν έχει επανειλημμένως απορρίψει κάθε εμπλοκή, με την τουρκική κυβέρνηση να κλιμακώνει τις προσπάθειες εξάρθρωσης όλων των υποστηρικτών του ιεροκήρυκα.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Γκιουλέν εναντιώθηκε νωρίς στην αλαζονική τυραννία του Ερντογάν, με αποτέλεσμα ο Τούρκος πρόεδρος από εκεί που τον είχε σύμμαχό του να τον κάνει θανάσιμο εχθρό του.

«Στην Αργεντινή, ο Τραμπ διαβεβαίωσε τον Ερντογάν ότι εργάζεται για την έκδοση του Γκιουλέν και άλλων» σημείωσε, χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός, αναφερόμενος στην πρόσφατη σύνοδο των G20 στο Μπουένος Άιρες.

Βεβαίως αυτοί οι ισχυρισμοί διαψεύστηκαν, ωστόσο, οι σε μόνιμο παραλήρημα Τούρκοι -που δεν διστάζουν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις ακόμα και με επίσημες δηλώσεις- δεν πτοούνται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα του Γκιουλέν αποτελεί ένα μόνιμο «αγκάθι» στις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον, με την υπόθεση να περιπλέκεται περαιτέρω μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.

Δημοσιεύματα, μάλιστα, τα οποία αργότερα διαψεύστηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ, έκαναν λόγο για πιθανή έκδοση του Γκιουλέν, προκειμένου η Τουρκία να αποκλιμακώσει τις πιέσεις προς το Ριάντ, στενό σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή της Ασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr