Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μελάνια στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μελάνια στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εν μέσω σφοδρών επικρίσεων για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία και των κατηγοριών που του εξαπολύουν οι δημοκρατικοί, ότι με κάποιο τρόπο τον εκβιάζει και τον «κρατά» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ.

Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στις στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ πραγματοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος με την πρώτη κυρία.

Το ταξίδι-έκπληξη ήταν η πρώτη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ σε στρατεύματα σε ζώνη μάχης, αφότου η απόφασή του να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία και το Αφγανιστάν έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός ΗΠΑ.

Τραμπ και Μελάνια ταξίδεψαν στο Ιράκ, «αργά τη νύχτα των Χριστουγέννων, προκειμένου να ευχαριστήσουν τα στρατεύματα για τις υπηρεσίες τους, την επιτυχία τους και τις θυσίες τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με το Reuters ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει τις ΗΠΑ και από το Ιράκ.

Το ταξίδι του προεδρικού ζεύγους πραγματοποιήθηκε με άκρα μυστικότητα, εν μέσω παράλυσης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών και λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, γεγονός που πυροδότησε την παραίτηση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις.

Η περιοχή που επέλεξε να επισκεφτεί ο Αμερικανός πρόεδρος σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη στρατιωτική νίκη του, την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη, όπου ο ηγέτης της οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ Μπακντάντι είχε κηρύξει την ίδρυση του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου.

Η επίθεση εναντίον της Μοσούλης από ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, ξεκίνησε από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά κορυφώθηκε το καλοκαίρι του 2017 υπό τον Τραμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το πακέτο βοήθειας σε Ουκρανία και Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr