Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα τουρκική πρόκληση: Δεσμεύουν για τις 3 Ιανουαρίου 2019 περιοχή στα δυτικά της Κύπρου

Νέα τουρκική πρόκληση: Δεσμεύουν για τις 3 Ιανουαρίου 2019 περιοχή στα δυτικά της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα τουρκική πρόκληση. Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου οι Τούρκοι εξέδωσαν δύο NAVTEX, τις 1427/18 και την 1428/18, βάσει των οποίων δεσμεύουν για τις 3 Ιανουαρίου 2019 περιοχή στα δυτικά της Κύπρου, κοντά στο σημείο που ενώνονται η κυπριακή και αιγυπτιακή Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) με την αντίστοιχη ελληνική.

Με βάση τη NAVTEX αυτή οι Τούρκοι δεσμεύουν την περιοχή αυτή για να συνασκηθούν και με άλλα «συμμαχικά πλοία», χωρίς όμως να αναφέρεται και η χώρα ή οι χώρες από τις οποίες προέρχονται τα πλοία αυτά.

Η δεύτερη τουρκική NAVTEX αφορά σε περιοχή δυτικά της Λέσβου, στα διεθνή ύδατα, στην “καρδιά του Αιγαίου”, όπου οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν ασκήσεις με πυρά επίσης στις 3 Ιανουαρίου 2019.

Στο μεταξύ οι Τούρκοι συνέχισαν και σήμερα Σάββατο 29 Δεκεμβρίου τις έρευνες με το «Τσεσμέ» που έχουν ξεκινήσει από τις 27 Δεκεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή 30 του μηνός.

Το «Τσεσμέ» ξεκίνησε από την Αλεξανδρέττα απέναντι από την Κύπρο και κινούμενο συνεχώς με σταθερή ταχύτητα 7-8 κόμβων κατευθύνεται προς την Κωνσταντινούπολη, ερευνώντας υποτίθεται στο δρόμο του.

Η πορεία του είναι σταθερή και παρακολουθείται από μέσα των Κυπριακών και τώρα πλέον Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς κινείται σε διεθνή μεν ύδατα αλλά πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Εκτιμάται ότι μέχρι αύριο, οπότε και λήγει η «έρευνά» του βάσει της εκδοθείσας NAVTEX αποκλείεται να έχει καλύψει όλες τις περιοχές «ερευνών», που παρανόμως είχαν δεσμεύσει οι Τούρκοι.

Και ασφαλώς αυτό το γνώριζαν και οι ίδιοι, απλώς το έπραξαν για λόγους εντυπώσεων και για να ασκήσουν πίεση προς την Ελληνική και την Κυπριακή πλευρά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr