ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Κλιμάκωση στην Τεχεράνη: Οι σκληροπυρηνικοί ωθούν το Ιράν προς τα πυρηνικά όπλα εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων
Τραμπ: «Μου το είπε η CIA» ότι ο Χαμενεΐ εμπλέκεται σε μια μακροχρόνια ομοφυλοφιλική σχέση
Ντόναλντ Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Σήμερα φέρνουμε στη μνήμη μας την αρχαία κληρονομιά μας»
Πλήγμα στον τουρισμό της Τουρκίας από τον πόλεμο στο Ιράν: Αυξάνονται οι ακυρώσεις και τα κόστη
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου - Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να οργανώσει από κοινού με την κυβέρνηση της Πολωνίας διεθνή σύνοδο αφιερωμένη στη Μέση Ανατολή και ειδικά στο Ιράν, στις 13-14 Φεβρουαρίου στη Βαρσοβία.
Όπως τόνισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News o Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο η Σύνοδος θα «επικεντρωθεί στη σταθερότητα, την ειρήνη, την ελευθερία και την ασφάλεια στην περιοχή».
Αυτό, πρόσθεσε, «περιλαμβάνει ένα σημαντικό στοιχείο, το να εξασφαλιστεί το ότι το Ιράν δεν θα ασκεί αποσταθεροποιητική επιρροή».
Άμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση της Τεχεράνης.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σχολίασε πως «ενώ το Ιράν έσωσε Πολωνούς κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Πολωνία φιλοξενεί τώρα ένα αντιιρανικό τσίρκο».
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή ο Πομπέο διεμήνυσε πως η Ουάσιγκτον θα εντείνει περαιτέρω τις πιέσεις στο Ιράν, ενώ διαβεβαίωσε τους συμμάχους ότι ο αγώνας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα συνεχιστεί παρά τη σχεδιαζόμενη απόσυρση των στρατευμάτων από τη Συρία.























































