Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Facebook «αναγνωρίζει» τη «Βόρεια Μακεδονία» – Πριν ως σκέτο «Μακεδονία» είχε την ΠΓΔΜ

Το Facebook «αναγνωρίζει» τη «Βόρεια Μακεδονία» – Πριν ως σκέτο «Μακεδονία» είχε την ΠΓΔΜ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια,

Το Facebook έχει αρχίσει να βγάζει στις τοποθεσίες του τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ενώ μέχρι πρότινος αυτό που έδινε ήταν «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Όσο θα περνά ο καιρός και διεθνώς στο διαδίκτυο θα επικρατεί το «Βόρεια Μακεδονία», σε μηχανές αναζήτησης και μέσα κοινωνικά δικτύωσης, τόσο θα διαχωρίζεται από τη «Μακεδονία».

Μέχρι εχθές όποιος στον πλανήτη έκανε αναζήτηση στο διαδίκτυο με τη λέξη «Macedonia», του «έβγαζε» την ΠΓΔΜ, διότι τα Σκόπια είχαν «καταλάβει» την ονομασία της Μακεδονίας ως η μοναδική Μακεδονία στον κόσμο.

Αυτά μπορεί να μην τα αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικά είναι άνθρωποι μη εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, ή άλλοι που αρνούνται να τα κατανοήσουν, αλλά τα Σκόπια είχαν καταφέρει παγκοσμίως να είναι αυτά η μοναδική «Μακεδονία» και συνεχώς κέρδιζαν έδαφος μονοπωλώντας το όνομα της «Μακεδονίας» και κατοχυρώνοντάς το ως δικό τους.

Το επιχείρημα ότι «δεν έχει σημασία πώς τους λέει όλος ο κόσμος, αλλά εμείς πώς τους λέμε», ίσως να είχε κάποια λογική βάση πριν 30 χρόνια, όταν δεν υπήρχε διαδίκτυο.

Στη σημερινή πραγματικότητα -σε μια παγκοσμιότητα- έχει απόλυτη σημασία πώς τους λέει όλος ο κόσμος.

Όπως κι εμάς, ενώ το όνομα της χώρας μας είναι «Ελλάς» αλλά όλος ο κόσμος μας αποκαλεί «Γραικία» (Greece, Grecia κλπ) και αντί για Έλληνες μας αποκαλούν «Γραικούς».

Άρα, έχει σημασία πώς μας και τους αποκαλεί όλος ο κόσμος; Βεβαίως και έχει.

Μόνο όσοι ζουν στον μικρόκοσμό τους, βυθισμένοι στην εσωστρέφεια, αποκομμένοι από την πραγματικότητα δεν το καταλαβαίνουν.

Από εδώ και πέρα όποιος αναζητά στο διαδίκτυο «Macedonia» δεν θα του εμφανίζονται μπροστά του τα Σκόπια αλλά η Μακεδονία μας.

Τα Σκόπια θα έχουν ένα άλλο όνομα, το «North Macedonia» ή «Severna Makedonija».

Όπως και στις αναζητήσεις όταν γράφετε Ιρλανδία (Ireland) δεν βγάζει πρώτη τη «Βόρεια Ιρλανδία» (που ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Όσοι νομίζουν ότι δόθηκε κάποιο όνομα απλά δυσκολεύονται να δεχτούν, να κατανοήσουν ή να αντιληφθούν ότι το όνομα σκέτο «Μακεδονία» επί 27 χρόνια μας το είχαν πάρει και το πήραμε πίσω.

Βεβαίως όποιος δεν έχει βγει από το χωριό του, ή τη γειτονιά του, ή τον μικρόκοσμο της επαρχίας του, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι είχαμε χάσει το όνομα.

Έχουν ευθύνες όσοι μας κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια; Βεβαίως.

Εάν όμως τώρα η ΠΓΔΜ δεν άλλαζε το όνομά της από «Μακεδονία» σε «Βόρεια Μακεδονία», θα έμενε η μοναδική «Μακεδονία» για όλο τον κόσμο.

Μπορεί κάποιοι αποκομμένοι από την πραγματικότητα να νόμιζαν ότι η Μακεδονία συνέχιζε να είναι ελληνική, όπως νομίζουν ότι η χώρα μας λέγεται παντού Ελλάς -ενώ παγκοσμίως μας αποκαλούν αλλιώς.

Είναι προφανώς οι ίδιοι που νομίζουν ότι τα Νέδερλαντς ονομάζονται «Ολλανδία», η Φρανς ονομάζεται «Γαλλία», η Σουίτζερλαντ ονομάζεται «Ελβετία», η Ντένμαρκ ονομάζεται «Δανία» και η Ντόιτσλαντ ονομάζεται «Γερμανία».

Στην εποχή της παγκοσμιότητας είναι εξωφρενικό και αυτοκτονικό να ζει κάποιος στον κόσμο του. Κι εάν το κάνει για τον εαυτό του μόνο, δικό του το κακό.

Να απαιτεί όμως και η εξωτερική πολιτική και οι διεθνείς σχέσεις της χώρας να είναι σύμφωνες με τον μικρόκοσμό του, αυτό είναι τραγικό και εθνοκτόνο.

Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε στην πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr