ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,


















































Σοκαριστική προειδοποίηση Γκέιτς: Η AI είναι αρκετά ισχυρή για να οδηγήσει σε 1 δισ. θανάτους (βίντεο)
«Ασκέρι» για κλάματα: Απέναντι από τη Σάμο οι αποτυχημένοι Τούρκοι κομάντος που ΔΕΝ κατάφεραν να νικήσουν τους Κούρδους
Ο Γιάνης Βαρουφάκης εργαλειοποιήθηκε από την τουρκική προπαγάνδα (βίντεο)
Διπλωματική Πηγή: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ευρύτερους ευρωπαϊκούς αμυντικούς μηχανισμούς όσο υφίσταται απειλή πολέμου
Υπόθεση Μαζωνάκη - Η Νίνα Κασιμάτη κατακεραύνωσε τους νεόπλουτους κοτζαμπάσηδες «πελάτες» των γιατρών του Κολωνακίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με τον αδερφό του, Μεμέτ, συναντήθηκε ο φυλακισμένος ηγέτης του κουρδικού σοσιαλπατριωτικού Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στο νησί – φυλακή Ίμραλι, κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη συνάντηση με μέλος της οικογένειάς του, έπειτα από τουλάχιστον δύο χρόνια.
Η συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), η οποία και γνωστοποίησε τη συνάντηση, διαβεβαίωσε ότι ο ιστορικός ηγέτης των Κούρδων βρίσκεται σε «καλή κατάσταση».
Παρ’ όλα αυτά, ο ανιψιός του Οτσαλάν, Ομέρ, κατήγγειλε για ακόμη μία φορά τις συνθήκες κράτησης του θείου του.
«Ως οικογένεια, ζητούμε ο Οτσαλάν να υπόκειται στους ίδιους κανόνες με τους άλλους κρατούμενους.
»Έχει το δικαίωμα να συναντά την οικογένειά του κάθε εβδομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Για το ίδιο ζήτημα, η βουλευτής του HDP, Λεϊλά Γκιουβέν, η οποία επίσης βρίσκεται υπό κράτηση, πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στις συνθήκες φυλάκισης του Οτσαλάν.
Υπενθυμίζεται ότι η Γκιουβέν συνελήφθη, έπειτα από τη δημόσια καταγγελία της τουρκικής επίθεσης στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν της βορειοδυτικής Συρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το παράδειγμά της ακολουθούν περίπου 150 πολιτικοί κρατούμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία πείνας, συμπαραστεκόμενοι στον ηγέτη του ΡΚΚ.























































