Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοπιανή καθηγήτρια: «Όσοι είμαστε υπέρ της Συμφωνίας μας αποκαλούν προδότες»

Σκοπιανή καθηγήτρια: «Όσοι είμαστε υπέρ της Συμφωνίας μας αποκαλούν προδότες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια,

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο UACS των Σκοπίων Κατερίνα Κολόζοβα δήλωσε στο news24/7 ότι στη χώρα της οι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών αντιμετωπίζονται ως προδότες.

«Ενηλικιώθηκα σε μία εποχή κατά την οποία η προηγούμενη χώρα μου, η Ενωμένη Γιουγκοσλαβία, βυθιζόταν στη βία και την αιματοχυσία ενώ έβλεπα παράλληλα να αναδύεται η νέα μου πατρίδα περιβαλλόμενη όμως από άρνηση για την ίδια της της την ύπαρξη από την πλειοψηφία των γειτονικών χωρών.

»Η άρνηση της ταυτότητας είναι μία άρνηση της ύπαρξης-αν κάποιος πρέπει να προσποιείται ότι υπάρχει σαν άλλος παρά την ταυτότητα με την οποία γεννήθηκε ή επιλέγει για τον εαυτό του υπάρχει πρόβλημα.

»Έτσι, η ανωμαλία, η προσωρινότητα -και κατά συνέπεια η σιωπηρή αστάθεια- έχουν γίνει η νέα κανονικότητα για τους Μακεδόνες (όχι για τους Έλληνες Μακεδόνες αλλά για τους σλαβόφωνους Μακεδόνες της γειτονικής χώρας που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά σας).

»Για τους λόγους αυτούς, θέλω να δω τη Συμφωνία να περνάει και από το ελληνικό κοινοβούλιο, για τους λόγους που εγγυώνται την επιβίωση της δικής μου χώρας και της ταυτότητας των συμπατριωτών μου και της δικής μου.

»Επίσης, προς όφελος όλων μας στην περιοχή, προς όφελος μίας υγιούς και παραγωγικής συνεργασίας, προς όφελος της ισχύος της περιοχής. Εμείς, ως γείτονες, πρέπει να συμφιλιωθούμε και να μάθουμε πως να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον».

Στο ερώτημα, πόσο δύσκολο ήταν για τους πολίτες της ΠΗΔΜ να δεχθούν αλλαγές όπως αυτές του ονόματος και των άρθρων του Συντάγματος, η καθηγήτρια απάντησε:

«Ήταν πολύ δύσκολο. Βιώθηκε ως βία που επιβλήθηκε από το εξωτερικό, ταπείνωση και εν τέλει τραύμα.

»Αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο επίπονο να υπερασπιστούν τη Συμφωνία άνθρωποι όπως εγώ που βρίσκουν περισσότερο λογικούς και λιγότερο συναισθηματικούς λόγους για να το κάνουν.

»Συνεπώς γι’ αυτό το λόγο η πλειοψηφία των «Μακεδόνων» μας αποκαλούν προδότες και μισητούς».

Διαβάστε πατώντας εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr