Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

VMRO-DPMNE: «Προκαλείται τεράστια ζημιά στο “μακεδονικό” κράτος και στον “μακεδονικό” λαό»

VMRO-DPMNE: «Προκαλείται τεράστια ζημιά στο “μακεδονικό” κράτος και στον “μακεδονικό” λαό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια,

Οι ψηφοφορίες το βράδυ της Παρασκευής στο Κοινοβούλιο της πΓΔΜ για την έγκριση των τροπολογιών του Συντάγματος, βάσει των προβλεπόμενων από τη Συμφωνία των Πρεσπών, κυριαρχούν στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα.

Όπως μετέδωσαν τοπικές ιστοσελίδες, το Σάββατο το κόμμα της αρχαιομακεδονικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, με ανακοίνωσή του κατήγγειλε το κυβερνών SDSM ότι προέβη «σε αντισυνταγματική και βίαιη αλλαγή του συνταγματικού ονόματος».

Το VMRO-DPMNE σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση ότι οι 81 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών έλαβαν μία «παράνομη και επαίσχυντη απόφαση», με την οποία καταστρατηγούν την βούληση των πολιτών, όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

«Με την Συμφωνία των Πρεσπών προκαλείται τεράστια ζημιά στο “μακεδονικό” κράτος και στον “μακεδονικό” λαό.

»Το VMRO-DPMNE θα κάνει ότι μπορεί για να διορθώσει αυτήν την αδικία», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επαναλαμβάνει το αίτημά του για την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Απαντώντας, το κυβερνών SDSM με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι συνταγματικές αλλαγές που υιοθετήθηκαν την Παρασκευή από το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ χαιρετίστηκαν από όλον τον δημοκρατικό κόσμο και ανοίγουν την προοπτική ένταξης της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, το SDSM κατηγορεί τον Πρόεδρο του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι ότι έχει μετατραπεί σε εκπρόσωπο του Γιάνκο Μπάτσεφ (σ.σ. ηγέτης του περιθωριακού φιλορωσικού κόμματος «Ενωμένη “Μακεδονία”») και σημειώνει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο αποτέλεσε πανωλεθρία για «την περιθωριακή ομάδα των Μίτσκοσκι και Μπάτσεφ», που παραμένουν πιστοί στον Γκρούεφσκι, μόνοι, δίχως υποστήριξη από τους πολίτες και πλήρως απομονωμένοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr