Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν σε αυτοκινητοπομπή στο Αφγανιστάν – Οκτώ νεκροί

Βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν σε αυτοκινητοπομπή στο Αφγανιστάν – Οκτώ νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οκτώ στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Αφγανιστάν σκοτώθηκαν χθες Κυριακή σε βομβιστική επίθεση κατά αυτοκινητοπομπής του κυβερνήτη της νότιας αφγανικής επαρχίας Λογκάρ, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές της χώρας.

Ο Σαπούρ Αχμαντζάι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Λογκάρ, δήλωσε ότι βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε παγιδευτεί το αυτοκίνητο που οδηγούσε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του κυβερνήτη πάνω στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Λογκάρ με την πρωτεύουσα Καμπούλ.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας και ο επικεφαλής του παραρτήματος της υπηρεσίας πληροφοριών στην επαρχία δεν υπέστησαν το παραμικρό τραύμα από την επίθεση, ωστόσο τραυματίστηκαν άλλοι δέκα άνθρωποι.

Ο Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια εξ ονόματος των ισλαμιστών και πρόσθεσε ότι η έκρηξη είχε αποτέλεσμα «μεγάλος αριθμός» στελεχών των ειδικών δυνάμεων να σκοτωθεί ή να τραυματιστεί.

Η Λογκάρ, περίπου 75 χιλιόμετρα νότια της Καμπούλ, θεωρείται σημαντική πύλη προς την πρωτεύουσα και είναι ευάλωτη σε επιθέσεις, καθώς οι Ταλιμπάν είναι παρόντες σε μεγάλο μέρος της επαρχίας.

Η ισλαμιστική οργάνωση κλιμακώνει τις επιθέσεις της σε επαρχίες στρατηγικής σημασίας τους τελευταίους μήνες, καθώς συνεχίζει την εκστρατεία της με στόχο να διώξει τις ξένες δυνάμεις, να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση και να επιβάλει τη δική της, ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου στη χώρα, μολονότι διεξάγει ταυτόχρονα ειρηνευτικές συνομιλίες με τον ειδικό απεσταλμένο της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Οι Ταλιμπάν διέψευσαν το Σάββατο δημοσιεύματα σε ΜΜΕ του Πακιστάν κατά τα οποία αναμενόταν να επαναλάβουν στο Ισλαμαμπάντ τις διαπραγματεύσεις με τον ειδικό απεσταλμένο της Ουάσιγκτον Ζαλμάι Χαλιλζάντ, ενώ επανέλαβαν την άρνησή τους να διαπραγματευθούν άμεσα με την αφγανική κυβέρνηση.

Ο Χαλιλζάντ συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Ιμράν Χαν και άλλα στελέχη της πακιστανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr