Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στους 91 οι νεκροί από την έκρηξη στον πετρελαιαγωγό στο Μεξικό

Στους 91 οι νεκροί από την έκρηξη στον πετρελαιαγωγό στο Μεξικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μεξικό, Πετρέλαιο, Πυρκαγιά,

Στους 91 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων της έκρηξης και της πυρκαγιάς σε τμήμα αγωγού μεταφοράς καυσίμων στο κεντρικό Μεξικό.

Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής Τλαουελίλπαν, στην πολιτεία Ιδάλγο, είχαν συγκεντρωθεί την Παρασκευή για να μαζέψουν καύσιμα που διέρρεαν από τμήμα του αγωγού, που οι αρχές πιστεύουν ότι είχε υποστεί διάτρηση από κακοποιούς.

Στο Μεξικό παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις βενζίνης, καθώς η κυβέρνηση υπό τον νέο πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ άρχισε στα τέλη του Δεκεμβρίου μια εκστρατεία για την πάταξη της μάστιγας των κλοπών καυσίμων, στο πλαίσιο της οποίας διακόπηκε η λειτουργία αγωγών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων από τον τόπο της τραγωδίας, ήταν κυρίως αυτές οι ελλείψεις που εξώθησαν πολλούς κατοίκους να μαζέψουν καύσιμα που διέρρεαν από τον μοιραίο αγωγό.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ιδάλγο διευκρίνισε πως έχουν επιβεβαιωθεί 91 θάνατοι ως τώρα και εξέφρασε τον φόβο πως ο τελικός απολογισμός πρόκειται να ξεπεράσει τους 100 νεκρούς.

Η κυβέρνηση του Λόπες Ομπραδόρ δέχεται επικρίσεις για τους χειρισμούς της στην υπόθεση, ενώ εγείρονται επίσης ερωτήματα για τους λόγους που η δημόσια επιχείρηση Petroleos Mexicanos (Pemex) καθυστέρησε να σταματήσει τη ροή στον αγωγό, καθώς γνώριζε ήδη ώρες πριν σημειωθεί η έκρηξη πως υπήρχε διαρροή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pemex, Οκτάβιο Ρομέρο, υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι στη δημόσια επιχείρηση ακολούθησαν το πρωτόκολλο, ενώ απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν θεωρεί πως υπήρξαν σφάλματα και παραλείψεις ή εάν υπάρχουν υπόνοιες για διαφθορά που να εξηγούν την καθυστέρηση της διακοπής της ροής. «Όλα θα εξεταστούν», διαβεβαίωσε.

Ο γενικός εισαγγελέας του Μεξικού Αλεχάντρο Χερτς ανήγγειλε πως διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί εάν υπήρξε αμέλεια σε βαθμό κακουργήματος και ότι οι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στην υπόθεση θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Ο Ερντογάν εκβιάζει το Ιράκ με το νερό για να πάρει πετρέλαιο και πόλεμο κατά του PKK – Επίσκεψη σε Βαγδάτη και Ερμπίλ

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr