Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τους τόνους, στις ήδη τεταμένες σχέσεις ΙταλίαςΓαλλίας για το μεταναστευτικό, ανεβάζει για μία ακόμη φορά η Ρώμη.

Έπειτα από την τελευταία δριμεία επίθεση της ιταλικής κυβέρνησης – αυτή τη φορά διά στόματος του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο – το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε την πρέσβειρα της Ιταλίας χθες Δευτέρα για εξηγήσεις.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Παρίσι ήταν οι «επιθετικές» δηλώσεις του Ντι Μάιο, ο οποίος ευθέως κατηγόρησε τη Γαλλία ότι εκμεταλλεύεται χώρες της Αφρικής και αναγκάζει τους πολίτες να μεταναστεύουν.

«Εάν σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν, αυτό συμβαίνει διότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη τη Γαλλία, δεν σταμάτησαν ποτέ να αποικίζουν σε δεκάδες χώρες της Αφρικής» επέμεινε ο Ντι Μάιο, ο αρχηγός του αντισυστημικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων, που κυβερνά με την ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι.

«Η Ε.Ε. θα έπρεπε να επιβάλει κυρώσεις στη Γαλλία και σε όλες τις χώρες σαν τη Γαλλία, οι οποίες φτωχαίνουν την Αφρική και αναγκάζουν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν. Διότι οι Αφρικανοί θα έπρεπε να βρίσκονται στην Αφρική και όχι στον βυθό της Μεσογείου», τόνισε ο Ντι Μάιο σχολιάζοντας τους φόβους του ΟΗΕ ότι περί τους 170 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους σε δύο ξεχωριστά ναυάγια στη Μεσόγειο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιταλικές αρχές έχουν διατυπώσει απαράδεκτα κι επιθετικά σχόλια» τόνισε γαλλική διπλωματική πηγή στο Reuters, ερμηνεύοντας τη γαλλική αντίδραση.

Πράγματι, τους τελευταίους μήνες, η Ρώμη έχει ουκ ολίγες φορές απαντήσει στις κατηγορίες του Παρισιού ότι δεν ανοίγει τα λιμάνια της για τους μετανάστες κατηγορώντας τη Γαλλία με τη σειρά της ότι ούτε εκείνη δέχεται μετανάστες.

Στην πιο πρόσφατη επίθεσή του μάλιστα, προ ημερών, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι η Γαλλία υποθάλπει «τρομοκράτες, οι οποίοι έχουν σκοτώσει στην Ιταλία».

Ο Ντι Μάιο από την πλευρά του άγγιξε την ευαίσθητη χορδή του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τασσόμενος υπέρ του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», τα οποία αφενός κάλεσε να μην υποκύψουν και αφετέρου τους προσέφερε «τη στήριξη που έχουν ανάγκη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr