Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λύθηκε το μυστήριο γύρω από τον «σωσία» του Ρούντολφ Ες στις φυλακές Σπαντάου

Λύθηκε το μυστήριο γύρω από τον «σωσία» του Ρούντολφ Ες στις φυλακές Σπαντάου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τέλος σε μία θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορούσε πολλά χρόνια και ήθελε τον Ρούντολφ Ες, τον υπ’ αριθμόν δύο αξιωματούχο στην ιεραρχία του Ναζιστικού Κόμματος, να απέφυγε τις φυλακές Σπαντάου, στο Βερολίνο, τοποθετώντας στη θέση του κάποιον σωσία, έβαλαν τα αποτελέσματα γενετικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με εξετάσεις DNA, τις οποίες διεξήγαγαν Αυστριακοί επιστήμονες, ο άνδρας ο οποίος δικάστηκε στη Νυρεμβέργη, καταδικάστηκε σε ισόβια και βρέθηκε απαγχονισμένος το 1987, σε ηλικία 93 ετών, στις φυλακές Σπαντάου, ήταν όντως ο Ρούντολφ Ες.

Ειδικότερα, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάλτσμπουργκ, στην Αυστρία, εντόπισαν έναν μακρινό συγγενή του Ρούντολφ Ες και πήραν γενετικό υλικό, το οποίο στη συνέχεια συνέκριναν με δείγμα από τον περίφημο «κρατούμενο νούμερο 7 των φυλακών Σπαντάου». Τα αποτελέσματα έδειξαν ταύτιση 100%.

Μερικοί από τους λόγους που καλλιέργησαν το σενάριο συνωμοσίας ήταν ότι ο «κρατούμενος 7» είχε σωματικές διαφορές από τον Ρούντολφ Ες και κυρίως ότι αρνούνταν να δει την οικογένειά του για πολλά χρόνια.

Ο Ες ήταν ένας από τους στενότερους συμμάχους του Χίτλερ. Το 1941 ωστόσο πέταξε στη Σκωτία, σε μία προσπάθεια να πείσει το Λονδίνο να συμμαχήσει με το Βερολίνο, κάτι το οποίο φαίνεται ότι δεν γνώριζε ο Χίτλερ και γι’ αυτό το καταδίκασε.

Ο Ες αιχμαλωτίστηκε από τους Βρετανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου. Στη Νυρεμβέργη, το 1947 κρίθηκε αθώος για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αλλά καταδικάστηκε για εγκλήματα κατά της ειρήνης. Πέρασε 40 χρόνια στις φυλακές Σπαντάου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr