ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η Τουρκία προσέλαβε Αμερικανούς «λομπίστες» - Ποιοι είναι οι φιλότουρκοι νεο-οθωμανοί των ΗΠΑ
Μπιλ Γκέιτς για Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το πιο επικίνδυνο εργαλείο που έχει εφευρεθεί ποτέ»
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία - Χαρές ο Βασιλιάς, νεύρα ο Διάδοχος
Συνελήφθη Πακιστανός εμπρηστής - Άναβε φωτιές με αναπτήρα στο Αιγάλεω
Η Ρωσία εξετάζει βομβαρδισμό του Κιέβου με ισχυρούς βαλλιστικούς πυραύλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο αλβανικής καταγωγής πρόεδρος της Βουλής στα Σκόπια, Ταλάτ Τζαφέρι, σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Πανόραμα, δήλωσε ότι από τα τέλη του μηνός, με την ολοκλήρωση της τεχνικής διαδικασίας, τις ομιλίες του στη Βουλή θα εκφωνεί στην αλβανική γλώσσα, βάσει του Νόμου για τη χρήση των γλωσσών στην ΠΓΔΜ.
Στην Ελλάδα νομίζουμε ότι η επίσημη γλώσσα του βόρειου γείτονά μας είναι η λεγόμενη «σλαβομακεδονική».
Ωστόσο, από τον επόμενο μήνα, επίσημη γλώσσα στη γειτονική χώρα θα είναι και η αλβανική.
Δηλαδή, ανεξάρτητα από το πότε η Ελλάδα αναγνώρισε «μακεδονική γλώσσα», αυτή η γλώσσα -που αποσαφηνίζεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών ως νοτιοσλαβική- δεν θα είναι η μοναδική επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας.
Το πολυεθνικό κράτος στα βόρεια σύνορά μας, η Βόρεια Μακεδονία, θα έχει δύο επίσημες γλώσσες, αλβανικά και μακεδονοσλαυικά, οπότε ας μην ανησυχεί ο ελληνικός λαός ότι δήθεν κάποια «μακεδονική γλώσσα» εκχωρήθηκε, η οποία δηλαδή δεν εκχωρήθηκε, αφού οι Έλληνες Μακεδόνες μιλούσαν πάντα ελληνικά και κατάγονταν από το Άργος της Πελοποννήσου.























































