Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η έρευνα για την ανάμιξη των Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές πλησιάζει στο τέλος της

Η έρευνα για την ανάμιξη των Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές πλησιάζει στο τέλος της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η έρευνα του ομοσπονδιακού ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 πλησιάζει πλέον στην ολοκλήρωσή της, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μάθιου Γουιτάκερ (φωτο).

«Η έρευνα Μιούλερ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της», είπε ο Ουίτακερ, ο οποίος ανέλαβε το πόστο μετά την καθαίρεση του Τζεφ Σέσιονς τον Νοέμβριο.

«Ενημερώθηκα για τον εξαντλητικό τρόπο που διεξήχθη η έρευνα και αδημονώ να δω την τελική αναφορά του Μιούλερ», πρόσθεσε ο Γουιτάκερ.

Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός αξιωματούχος αναγγέλλει πως η έρευνα για τη Ρωσία βαίνει προς ολοκλήρωση.

Ο Γουιτάκερ απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε διευκρίνιση για τα ευρήματα της έρευνας Μιούλερ, την οποία ο Λευκός Οίκος δεν έχει πάψει να καταγγέλλει, ενώ πολλοί Δημοκρατικοί ελπίζουν πως θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια ενδεχόμενη διαδικασία καθαίρεσης του Τραμπ.

Ο Μιούλερ, πρώην διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας, επιφορτίστηκε τον Μάιο του 2017 να εξακριβώσει αν η ομάδα του μεγιστάνα συντονιζόταν μυστικά με τη Μόσχα προκειμένου να επηρεάσει την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016.

Ο ειδικός εισαγγελέας εντέλλεται επίσης να εξακριβώσει εάν ο πρόεδρος αποπειράθηκε να παρακωλύσει τη δικαιοσύνη όταν καθαίρεσε τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμι.

Ο Τραμπ αρνείται κατηγορηματικά πως υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη με τη Ρωσία και θεωρεί την έρευνα κακόπιστη πρωτοβουλία στοιχείων πιστών στον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα με σκοπό την απονομιμοποίηση της προεδρίας του.

Η έρευνα οδήγησε στην απαγγελία κατηγοριών και σε καταδίκες στενών συνεργατών του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, χωρίς μέχρι σήμερα να οδηγήσει στην αποκάλυψη αδιάσειστων αποδείξεων περί αθέμιτης σύμπραξης της ομάδας του και των Ρώσων για να ηττηθεί η υποψήφια των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2016, Χίλαρι Κλίντον.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr