ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ
Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία
Στην πατρική εστία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο Νίκος Δένδιας προσκεκλημένος στη Σλάβα του Σέρβου Προέδρου - Ο ιερός συμβολισμός
Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής - Η κατάσταση της υγείας του
Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην αλβανική γλώσσα προήδρευσε την Πέμπτη για πρώτη φορά σε συνεδρίαση της ολομέλειας στα Σκόπια ο πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι, ο οποίος προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI.
Ο νόμος για την χρήση των γλωσσών, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», χορηγεί στον πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας το δικαίωμα να προεδρεύει των συνεδριάσεων στην μητρική του γλώσσα, εφόσον αυτή ομιλείται από τουλάχιστον 20% του πληθυσμού της χώρας, όπως συμβαίνει με την αλβανική.
Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του δεξιού «αρχαιομακεδονικού» κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Νίκολα Μίτσεφσκι, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Τζαφέρι δεν μπορεί να προεδρεύει στην αλβανική γλώσσα, μέχρι η συγκεκριμένη αλλαγή να ενσωματωθεί στον Κανονισμό της Βουλής.






















































