Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πέντε προϋποθέσεις Κόρμπιν για να στηρίξει μια συμφωνία Brexit

Οι πέντε προϋποθέσεις Κόρμπιν για να στηρίξει μια συμφωνία Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί το Βρετανικό κόμμα των Εργατικών να διχάζεται για την συμφωνία που πρότεινε ο ηγέτης του Τζέρεμι Κόρμπιν στην Τερέζα Μέι, αφού πολλοί Εργατικοί ήθελαν ένα νέο δημοψήφισμα, όμως είναι πολύ πιθανό η Βρετανίδα πρωθυπουργός να αποδεχθεί τις προτάσεις Κόρμπιν και το σχέδιο να προχωρήσει.

Τι ακριβώς πρότεινε ο ηγέτης των Εργατικών:

Ο Κόρμπιν έθεσε πέντε προϋποθέσεις για να στηρίξει μια συμφωνία Brexit και είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της αντιπολίτευσης εμφανίζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Οι προϋποθέσεις που ο Κόρμπιν ανέφερε στην επιστολή του είναι οι εξής:

Μια μόνιμη και ολοκληρωμένη τελωνειακή ένωση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή θα περιλαμβάνει την εναρμόνιση με τον τελωνειακό κώδικα της Ένωσης, έναν κοινό εξωτερικό δασμό και μια συμφωνία για την εμπορική πολιτική, η οποία περιλαμβάνει ένα ψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τις μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ.

Πιστεύουμε ότι μια τελωνειακή ένωση είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές μας και είναι ο μόνος βιώσιμος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχουν σκληρά σύνορα στο νησί της Ιρλανδίας.

Ευθυγράμμιση με την ενιαία αγορά. Αυτό θα πρέπει να στηρίζεται σε κοινά θεσμικά όργανα και υποχρεώσεις, με σαφείς ρυθμίσεις για την επίλυση διαφορών.

Δυναμική ευθυγράμμιση σχετικά με τα δικαιώματα και τις προστασίες, ώστε τα πρότυπα του Ηνωμένου Βασιλείου να συμβαδίζουν με τις εξελισσόμενες προδιαγραφές σε όλη την Ευρώπη, επιτρέποντας στο Ηνωμένο Βασίλειο να ηγηθεί του δρόμου.

Σαφείς δεσμεύσεις όσον αφορά τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς και προγράμματα χρηματοδότησης, μεταξύ άλλων σε τομείς όπως το περιβάλλον, η εκπαίδευση και η βιομηχανική ρύθμιση.

Σαφείς συμφωνίες σχετικά με τις λεπτομέρειες των μελλοντικών ρυθμίσεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ζωτικής σημασίας κοινών βάσεων δεδομένων.

Ο Κόρμπιν τελειώνοντας την επιστολή του προτείνει περαιτέρω συζητήσεις με την Μέι σχετικά με αυτές τις προτάσεις «με στόχο την εξασφάλιση μιας λογικής συμφωνίας που θα μπορεί να κερδίσει την υποστήριξη του Κοινοβουλίου και να ενώσει τη χώρα μαζί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr