Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ Σκόπια: Εντός ολίγων ημερών ενημερώνουμε τους πάντες ότι αλλάξαμε όνομα

ΥΠΕΞ Σκόπια: Εντός ολίγων ημερών ενημερώνουμε τους πάντες ότι αλλάξαμε όνομα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών περιέγραψε το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, στον απόηχο της επικύρωσης του πρωτοκόλλου εισδοχής της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ από τη Βουλή των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιεί το βορειομακεδονικό υπουργείο, η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει, μετά την εκπλήρωση όλων των νομικών απαιτήσεων, την ημερομηνία έναρξης ισχύος των συνταγματικών τροποποιήσεων.

Στη συνέχεια, οι δύο γειτονικές χώρες θα υποβάλουν κοινή επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στην οποία θα τον ενημερώνουν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας (Σεβέρνα Μακεντόνια), παράλληλα, θα παράσχει πλήρη ενημέρωση στη γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, τα κράτη-μέλη, τις χώρες-παρατηρητές, καθώς και τους διεθνείς οργανισμούς, στους οποίους συμμετέχει, σχετικά με την τροποποίηση της ονομασίας σε «Βόρεια Μακεδονία» (Σεβέρνα Μακεντόνια).

Όλα τα παραπάνω βήματα, όπως διαβεβαιώνει το ΥΠΕΞ στα Σκόπια, θα διεκπεραιωθούν σε διάστημα λίγων ημερών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην πατρική εστία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο Νίκος Δένδιας προσκεκλημένος στη Σλάβα του Σέρβου Προέδρου – Ο ιερός συμβολισμός

ΟΗΕ: Η Γάζα δεν ταξινομείται πλέον σε κατάσταση λιμού

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Αλβανός «δημοσιογράφος» Αρτάν Χότζα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει το οργανωμένο έγκλημα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr