Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Shutdown – Γιατί κινδυνεύουν ξανά με παράλυση οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Shutdown – Γιατί κινδυνεύουν ξανά με παράλυση οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία ακόμη κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά στις ΗΠΑ, με τον εφιάλτη του shutdown να ξαναζωντανεύει. Πάνω που Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί φαίνονταν να έχουν τεθεί σε τροχιά συμφωνίας την περασμένη εβδομάδα, μία νέα σύγκρουση απειλεί να παραλύσει ξανά τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ έως την Παρασκευή, οπότε πρέπει να ψηφιστεί εκ νέου η χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Τις διαπραγματεύσεις έφεραν πάλι σε σημείο μηδέν οι συλλήψεις των παράτυπων μεταναστών από τις αμερικανικές υπηρεσίες μετανάστευσης και τελωνείων (Immigration and Customs Enforcement), και συγκεκριμένα τους μετανάστες που βρίσκονται ήδη σε αμερικανικό έδαφος κι όχι μόνο αυτούς που περνούν από τα σύνορα.

Οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν επίσης μία συμφωνία γύρω από τον αριθμό κρεβατιών στα κέντρα κράτησης μεταναστών, ώστε να ασκηθεί πίεση στις υπηρεσίες ICE να καθορίσουν τις προτεραιότητές τους, αναφορικά με τους ποιους μετανάστες βάζουν στο στόχαστρο στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Η νέα σύγκρουση Δημοκρατικών Ρεπουμπλικανών έσβησε τις ελπίδες για συμφωνία σήμερα Δευτέρα, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για το Κογκρέσο να περάσει τη χρηματοδότηση έως ότου εκπνεύσει η διορία της Παρασκευής.

Σε αυτήν την περίπτωση, η ιστορία του προηγούμενου shutdown – του μακροβιότερου στην ιστορία των ΗΠΑ – θα επαναληφθεί και περίπου 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα τεθούν ξανά σε υποχρεωτική άδεια ή θα κληθούν να εργαστούν αμισθί.

Το προηγούμενο shutdown τελείωσε τον Ιανουάριο με μία «νίκη» της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι (η οποία αρνείται το κύριο αίτημα του Αμερικανού προέδρου που είναι η χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού) και μία πολιτική ήττα για τον Τραμπ, κατά την πρώτη τους σημαντική σύγκρουση μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Τα βλέμματα είναι όλα στραμμένα σήμερα στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την πρώτη πολιτική συγκέντρωση για φέτος στο Ελ Πάσο, στο Τέξας – αν και από τα σύνορα, εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, ο Τραμπ δεν αναμένεται να είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις για το τείχος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr