Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συμφώνησε ο Μάικ Πομπέο με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας

Τι συμφώνησε ο Μάικ Πομπέο με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συμβιβασμό για μία συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, η οποία έχει δοκιμάσει τις σχέσεις ΗΠΑΟυγγαρίας τον τελευταίο χρόνο, κατέληξαν χθες Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με τον Ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Σιγιάρτο.

Στο πρώτο ταξίδι Αμερικανού ΥΠΕΞ στη Βουδαπέστη από το 2011, ο Πομπέο παρουσίασε το σχέδιο της Ουάσιγκτον να ενισχύσει τις σχέσεις της με την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη προκειμένου να αναχαιτίσει τη δράση του Πεκίνου και της Μόσχας στην περιοχή.

«Η ΗΠΑ δεν είχαν καθόλου παρουσία» στην περιοχή, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα στην κεντρική Ευρώπη.

«Όταν εμείς δεν είμαστε εδώ, θα έρθουν άλλοι», υπογράμμισε ο Πομπέο για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να επιτρέψουν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «να μπει σφήνα ανάμεσα σε συμμάχους στο ΝΑΤΟ».

«Οι Ούγγροι γνωρίζουν πολύ καλά από την ιστορία τους ότι μία απολυταρχική Ρωσία δεν θα είναι ποτέ φίλη όσον αφορά την ελευθερία και την κυριαρχία μικρότερων κρατών», σημείωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας θα τεθεί ενώπιον του ουγγρικού κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τους «Financial Times», και επί της ουσίας θα αποτελεί ανανέωση μίας παλαιότερης συμφωνίας του 1997 μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πομπέο αναφέρθηκε επίσης στις αμερικανικές ανησυχίες για την παρουσία στην περιοχή της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνίων Huawei.

«Εάν ο εξοπλισμός της τοποθετείται εκεί όπου έχουμε σημαντικά αμερικανικά συστήματα, καθιστά για εμάς πιο δύσκολη τη συνεργασία μαζί τους», υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr