Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η Σουηδία ανακάλεσε την πρέσβειρά της στην Κίνα

Γιατί η Σουηδία ανακάλεσε την πρέσβειρά της στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Κίνα, Σουηδία,

Στην ανάκληση της πρέσβειρας της στην Κίνα προχώρησε την Πέμπτη η Σουηδία, σχετικά με την ανάμειξή της σε μία περίεργη συνάντηση που αφορούσε την κόρη του Κινέζου εκδότη Γκούι Μινχάι, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση στην Κίνα.

Η πρέσβειρα Άννα Λίντστεντ έφυγε από το Πεκίνο την Τετάρτη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας.

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από τη μαρτυρία της Άντζελα Γκούι, ο πατέρας της οποίας – 54 ετών σήμερα – φέρεται να υπήρξε θύμα απαγωγής Κινέζων πρακτόρων το 2015, ενόσω βρισκόταν σε διακοπές στην Ταϊλάνδη.

Ο Γκούι ήταν ένας από τους συνολικά πέντε εκδότες, με έδρα το Κονγκ Κονγκ, που τέθηκαν τότε υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της κόρης του, η οποία κάνει το διδακτορικό της στο Cambridge και έχει οργανώσει εκστρατεία για την απελευθέρωση του πατέρα της, έγραψε ότι η Λίντστεντ την προσκάλεσε τον Ιανουάριο σε μία συνάντηση.

Σε εκείνη τη συνάντηση, όπως της είπε η Λίντστεντ, επρόκειτο να έρθει σε επαφή με Κινέζους επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν διασυνδέσεις με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Σύμφωνα με την Γκούι, η πρέσβειρα της Σουηδίας στο Πεκίνο της μίλησε για μία «νέα προσέγγιση» στην υπόθεση του πατέρα της.

«Δεν μου εξήγησε πολλά, αλλά είπε ότι υπάρχουν ορισμένοι επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν και οι οποίοι ήθελαν να με συναντήσουν στη Στοκχόλμη», υποστηρίζει.

Η Γκούι πήγε όντως στη Στοκχόλμη και έμεινε στο ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

«Το κρασί έρρεε, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι και περίεργες ερωτήσεις.

»Επειδή όμως ήταν παρούσα η Λίντστεντ και φαινόταν να υποστηρίζει ό,τι ήταν αυτό που συνέβαινε, υπέθεσα ότι επρόκειτο για πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας», υποστηρίζει η Γκούι, ο πατέρας της οποίας ήταν επίσης πολιτογραφημένος Σουηδός πολίτης.

Ένας μάλιστα επιχειρηματίας την πίεσε να δεχτεί μία συμφωνία, βάσει της οποίας ο πατέρας της θα δικαζόταν και θα έμενε στη φυλακή «για μερικά χρόνια», αλλά εκείνη σε αντάλλαγμα θα έπρεπε να σταματήσει κάθε δημοσιότητα γύρω από την υπόθεση – που είχε πάρει διεθνείς διαστάσεις το 2015.

Η Λίντστεντ φέρεται να ήταν υποστηρικτική στην πρόταση αυτή, υποστηρίζοντας ότι εάν συνεχίζει η δημοσιότητα επί του θέματος μπορεί η Κίνα «να τιμωρήσει τη Σουηδία».

Η Γκούι επέστρεψε εν τέλει στη Βρετανία, απ’ όπου επικοινώνησε για περεταίρω πληροφορίες με το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας.

Προς έκπληξή της, το υπουργείο δεν είχε ιδέα ούτε για τη συνάντηση ούτε καν για το γεγονός ότι η πρέσβειρα είχε ταξιδέψει στη Στοκχόλμη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νόαμ Κατς (Πρεσβευτής Ισραήλ): «Απλώς φανταστείτε το καθεστώς των Ιρανών Αγιατολλάδων με πυρηνικά όπλα»

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Ισραηλινή Πρεσβεία Αθήνα: «Οι IDF παρακολουθούν όλους τους στόχους»

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr