Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενθουσιασμένη η Μογκερίνι που τα Σκόπια εντάσσονται στο ΝΑΤΟ

Ενθουσιασμένη η Μογκερίνι που τα Σκόπια εντάσσονται στο ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την Παρασκευή την ικανοποίησή της για το γεγονός πως τα Σκόπια εντάσσονται στο ΝΑΤΟ μετά την επίλυση του ονοματολογικού με την Αθήνα.

Η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, παράλληλα συνεχάρη τις ηγεσίες και τους λαούς της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας για το «αξιοθαύμαστο επίτευγμά τους».

«Ήταν χαρά μου να βρεθώ στο συμβούλιο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, διότι έχουμε τώρα στενότερη από ποτέ συνεργασία της Ε.Ε. με το ΝΑΤΟ. Αλλά σε μια προσωπική όσο και θεσμική παρατήρηση, ήμουν ευτυχής να βρίσκομαι εκεί για πρώτη φορά με την υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας να κάθεται δίπλα μου.

»Θα ήθελα να συγχαρώ εδώ την ηγεσία και τον λαό της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας για το αξιοθαύμαστο επίτευγμα το οποίο νομίζω μας εμπνέει όλους.

»Και αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την ασφάλεια, πιστεύω», δήλωσε η κ. Μογκερίνι από το βήμα της 55ης Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Αναφερόμενη στα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της κοινής αμυντικής πολιτικής, χρησιμοποίησε τη διάσημη φράση του Νέλσον Μαντέλα, «όλα φαίνονται απίθανα, μέχρι να γίνουν πραγματικότητα», κάτι το οποίο, όπως είπε, «μας το δίδαξαν και οι φίλοι μας στα Βαλκάνια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr