Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έως 24 χρόνια κάθειρξη και βαριά πρόστιμα ζητά ο εισαγγελέας Μιούλερ για τον Μάναφορτ

Έως 24 χρόνια κάθειρξη και βαριά πρόστιμα ζητά ο εισαγγελέας Μιούλερ για τον Μάναφορτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επιβολή ποινής φυλάκισης έως 24 ετών σε βάρος του πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, ζήτησε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, που ερευνά τα περί παρέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στο αρμόδιο δικαστήριο, η ομάδα του εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ αναφέρει συγκεκριμένα ότι θεωρεί πως στον Μάναφορντ πρέπει να επιβληθεί ποινή φυλάκισης από 19,5 έως 24,5 χρόνια.

Η ομάδα του εισαγγελέα συμφωνεί με την εκτίμηση του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος θα πρέπει να καταδικαστεί σε ποινή από «235 έως 293 μήνες».

Σε αυτήν προστίθενται πρόστιμο που θα κυμανθεί από 50.000 έως 24,4 εκατομμύρια δολάρια, κοινωνική και δικαστική παρακολούθηση έως πέντε χρόνια μετά την αποφυλάκισή του, αποζημιώσεις ύψους 24,8 εκατομμυρίων δολαρίων και η κατάσχεση 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δύο ημέρες νωρίτερα, ομοσπονδιακή δικαστής είχε επικυρώσει τη θέση του γραφείου του εισαγγελέα σύμφωνα με την οποία ο Μάναφορτ, αφότου δέχτηκε να συνεργαστεί με τους ερευνητές για να ελαφρύνει την ποινή του, τους είπε ψέματα «σκόπιμα» σε σχέση με τις επαφές που είχε το 2016 και το 2017 με τον Κονσταντίν Κιλίμνικ, ο οποίος είχε σχέσεις με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η δικαστής είχε επίσης αποφανθεί επίσης ότι ο Μάναφορτ είπε ψέματα σε σχέση με οικονομικές συναλλαγές και με ένα μέρος της έρευνας του Μάλερ που παραμένει απόρρητο.

Η δικαστική αυτή απόφαση είχε ως συνέπεια να μην συνδέεται πλέον ο ειδικός εισαγγελέας με τη συμφωνία που όριζε την επιβολή ποινής φυλάκισης έως 10 έτη στον Μάναφορτ για τη συνεργασία του με τον εισαγγελέα Μάλερ και το FBI.

Ο 69χρονος Πολ Μάναφορτ, λομπίστας που είχε ηγηθεί για σύντομο χρονικό διάστημα της προεκλογικής ομάδας του προέδρου των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016, κρίθηκε ήδη ένοχος τον Αύγουστο για τραπεζική και οικονομική απάτη, για τον ρόλο του σε φιλορωσικά πολιτικά κόμματα στην Ουκρανία μεταξύ του 2004 και του 2014.

Ο Μάναφορτ αναμένει την ποινή του, η οποία μπορεί να είναι αυστηρότερη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr