Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αμερικανική Βουλή ανακοίνωσε κατεπείγουσα έρευνα για την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» του Τραμπ

Η αμερικανική Βουλή ανακοίνωσε κατεπείγουσα έρευνα για την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή του Αμερικανού προέδρου προκειμένου να χρηματοδοτήσει το τείχος που είχε υποσχεθεί προεκλογικά στα σύνορα με το Μεξικό εγείρει συνταγματικά και νομοθετικά ζητήματα.

Με επιστολή προς τον Τραμπ, οι Δημοκρατικοί, που έχουν την πλειοψηφία στην Επιτροπή, ζήτησαν από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο ακρόαση στον Λευκό Οίκο με τη συμμετοχή αξιωματούχων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επιπρόσθετα αιτήθηκαν νομικών εγγράφων που σχετίζονται με την απόφαση που οδήγησε στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, θέτοντας μια προθεσμία έως την ερχόμενη Παρασκευή.

«Πιστεύουμε ότι η κήρυξη που κάνετε για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης καταδεικνύει μια απερίσκεπτη περιφρόνηση για τον διαχωρισμό των εξουσιών και των δικών σας αρμοδιοτήτων με βάση το συνταγματικό μας πολίτευμα», υπογραμμίζεται στην επιστολή που φέρει την υπογραφή του προεδρεύοντος της Επιτροπής, Τζέρολντ Νάμπλερ και άλλων ηγετικών Δημοκρατικών μελών της Επιτροπής.

Την Παρασκευή οι ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο χαρακτήρισαν «παράνομη» την πρόθεση του προέδρου να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή συνιστά ένα «βίαιο πλήγμα» στο Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr