Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και οι Γάλλοι λένε «όχι» στον Τραμπ για τους αιχμάλωτους τζιχαντιστές της Συρίας

Και οι Γάλλοι λένε «όχι» στον Τραμπ για τους αιχμάλωτους τζιχαντιστές της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη γραμμή της Γερμανίας, η οποία κατέστησε σαφές διά του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας ότι η αξίωση του Ντόναλντ Τραμπ να «πάρουν πίσω» οι ευρωπαϊκές χώρες περίπου 800 τζιχαντιστές που κρατούνται στη Συρία θα είναι «εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί», κινείται και η Γαλλία.

Στο Παρίσι, η υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι προς το παρόν η Γαλλία δεν θα ανταποκριθεί στη απαίτηση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Υπάρχει τώρα μία νέα γεωπολιτική συγκυρία, με την αμερικανική αποχώρηση. Προς το παρόν, δεν αλλάξουμε την πολιτική μας. Σε αυτό το στάδιο, η Γαλλία δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Τραμπ», δήλωσε η Νικόλ Μπελουμπέ.

Η πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης συνίσταται στην κατηγορηματική άρνηση επαναπατρισμού των τζιχαντιστών και των συζύγων τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ λε Ντριάν τους χαρακτήρισε «εχθρούς» της χώρας που πρέπει να δικασθούν είτε στην Συρία, είτε στο Ιράκ. Το Παρίσι ασχολείται με τον επαναπατρισμό ανηλίκων σε μία κατά περίπτωση βάση.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα Δευτέρα από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συναντώνται για να συζητήσουν μεταξύ άλλων «την κατάσταση στην Συρία, ειδικότερα τις τελευταίες εξελίξεις επί του πεδίου», σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τους Ευρωπαίους να δεχθούν τις εκατοντάδες των πολιτών τους που κρατούνται στη Συρία ως ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η τύχη ωστόσο των ξένων τζιχαντιστών που κρατούνται από τις κουρδικές δυνάμεις δεν έχει αποφασισθεί.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται Γάλλοι, Γερμανοί, Ιρλανδοί, Ιταλοί, Βρετανοί, Βέλγοι και Καναδοί. Οι άνδρες βρίσκονται στην φυλακή, οι γυναίκες και τα παιδιά βρίσκονται σε καταυλισμούς.

Μία επιστροφή θα ήταν δυνατή μόνο «εάν μπορέσουμε να εγγυηθούμε ότι τα πρόσωπα αυτά θα σταλούν αμέσως εδώ ενώπιον ενός δικαστηρίου και ότι θα τεθούν υπό κράτηση», δήλωσε χθες το βράδυ ο Μαας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Για να γίνει αυτό «χρειαζόμαστε δικαστική συνδρομή και αυτό δεν έχει ακόμη συμβεί», πρόσθεσε εξηγώντας ότι υπό τις συνθήκες αυτές ο επαναπατρισμός «είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί».

Το Βερολίνο θέλει «να υπάρξει συνεννόηση με την Γαλλία και την Βρετανία για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε», είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Στο Βέλγιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κεν Γκέενς ζήτησε χθες «ευρωπαϊκή λύση» στο θέμα, ζητώντας «ήρεμη σκέψη και εξέταση της λύσης που θα εμπεριέχει το μικρότερο ρίσκο στον τομέα της ασφάλειας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr