ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωπαίος αξιωματούχος καταδικάστηκε γιατί βίασε συνεργάτιδα του μέσα στο κτίριο της Κομισιόν

Ευρωπαίος αξιωματούχος καταδικάστηκε γιατί βίασε συνεργάτιδα του μέσα στο κτίριο της Κομισιόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε υπάλληλος της Κομισιόν για βιασμό συνεργάτιδας του μέσα στο κτίριο της Ε.Ε. το 2015.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, που έχει εσθονική υπηκοότητα και γεννήθηκε το 1967, έχει στη διάθεσή του έναν μήνα προκειμένου να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή που εκδόθηκε πρωτόδικα από πλημμελειοδικείο.

«Θα υπάρξει έφεση», δήλωσε την Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του Νταμιέν Χολτσάπφελ.

«Λέει πως το θύμα είχε δώσει τη συναίνεσή του, αλλά το δικαστήριο θεωρεί πως συναίνεση δεν υπάρχει», εξήγησε στο AFP ο Λικ Ενάρ, πρόεδρος του γαλλόφωνου πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Τα γεγονότα έλαβαν χώρα τον Σεπτέμβριο του 2015 με την ευκαιρία μιας «μικρής γιορτής που διοργάνωσε ο ενδιαφερόμενος προκειμένου να υποκινήσει τους συνεργάτες του να συμμετάσχουν σε ένα νέο επαγγελματικό σχέδιο και για τη γέννηση της κόρης του», δήλωσε ο Ενάρ.

Στη συνέχεια «η κατάσταση εξελίχθηκε, εκφυλίστηκε».

Η γυναίκα, 20 χρόνια νεώτερή του, εργαζόταν στην ίδια υπηρεσία ως νομικός, υπό την ευθύνη του, μια περίσταση η οποία αναγνωρίστηκε ως επιβαρυντική από το δικαστήριο.

Ο αξιωματούχος καταδικάστηκε να της καταβάλει περισσότερα από 30.000 ευρώ ως αποζημίωση και για ηθική βλάβη καθώς και 5.000 ευρώ στον σύντροφό της.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον υψηλόβαθμο αξιωματούχο στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια.

Στο Βέλγιο, βιασμός θεωρείται «κάθε πράξη σεξουαλικής διείσδυσης οποιασδήποτε φύσης και με οποιοδήποτε μέσο, που διαπράττεται σε ένα άτομο που δεν συναινεί».

Ο καταδικασθείς αξιωματούχος, ο Μάργκους Ρ., που ήταν παρών στο ακροατήριο, κατείχε θέση διευθυντή στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Κομισιόν, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

«Τέθηκε σε διαθεσιμότητα μόλις το γεγονός αναγγέλθηκε για πρώτη φορά στην Επιτροπή και ξεκίνησαν εσωτερικές διαδικασίες», δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του εκτελεστικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Κομισιόν καταγράφει» την απόφαση του δικαστηρίου αλλά «εμποδίζεται από τον νόμο να λάβει οποιοδήποτε άλλο μέτρο όσο δεν υπάρχει οριστική κρίση», διευκρίνισε.

Οι Βρυξέλλες ακολουθούν πολιτική «μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε μορφή κακής συμπεριφοράς», επέμεινε ο εκπρόσωπος και «δεν θα διστάσει να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα» όταν απορριφθεί η έφεση ή καταστεί οριστική η απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

POLITICO: Κυβερνοεπιθέσεις σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ μέσω WhatsApp και Signal

Φαραντούρης: Η Αίγυπτος είναι σύμμαχός μας αλλά να σεβαστεί τη θρησκευτική ελευθερία και τη Μονή Σινά

UFO πάνω από την Ευρώπη: Οι Βρυξέλλες στρέφουν το βλέμμα στον ουρανό – Οι μαρτυρίες από Ελλάδα και Κύπρο

Νικόλας Φαραντούρης για τουρκικά «θαλάσσια πάρκα»: «Βλέπουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” να παίρνει, μέρα με τη μέρα, σάρκα και οστά»

Ο Ερντογάν παριστάνει τον μεγάλο αφέντη της περιοχής και έδωσε εντολές στον Τραμπ – Τι είπε για Συρία, Λίβανο, Γάζα, Λιβύη – Κάλεσε την Αίγυπτο να ενταχθεί στη Συμφωνία της Μέκκας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr