Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι θέλουν να δημιουργήσουν κουρδικό ψευδοκράτος στη Συρία

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι θέλουν να δημιουργήσουν κουρδικό ψευδοκράτος στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για μια ακόμη φορά η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έχουν σχέδιο δημιουργίας «ψευδοκράτους» ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία.

Βεβαίως η ίδια Ρωσία δεν έχει τολμήσει να πει «κουβέντα» για το ψευδοκράτος – εμιράτο που έχει στόχο να δημιουργήσει η Τουρκία με τους τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε την Τρίτη ότι η Ουάσιγκτον επιχειρεί να διχοτομήσει τη Συρία και να δημιουργήσει ένα ψευδοκράτος στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, καθώς οι ΗΠΑ αρνούνται να παραδώσουν τα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη.

Ο Ρώσος υπουργός άμυνας χαρακτήρισε και τους σχεδιασμούς των Αμερικανών να παραδώσουν τον έλεγχο της «ζώνης ασφαλείας» ή «νεκρής ζώνης» στα συροτουρκικά σύνορα στον έλεγχο των συμμάχων τους «παράνομη», προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον εμποδίζει τους συμμάχους της να επενδύσουν στην ανοικοδόμηση της Συρίας στα εδάφη που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το μέτωπο, οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν και το χωριό Μπαγούζ, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, τελευταίο οικισμό που κατείχε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου συζήτησαν για εξοπλιστικά, ενέργεια, διασυνδεσιμότητα, ασφάλεια και ανθεκτικότητα

Συρία: Το τζιχαντιστικό καθεστώς της Δαμασκού επιτέθηκε στους Κούρδους στο Χαλέπι

Ο Νετανιάχου προειδοποίησε το Ιράν: «Οποιαδήποτε ενέργεια κατά του Ισραήλ θα λάβει πολύ αυστηρή απάντηση»

Αποκάλυψη Politico: Πυρηνική συνεργασία Γαλλίας και Ρωσίας στη Γερμανία εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Τελεσίγραφο Νετανιάχου στην Τουρκία: «Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, τους λέμε ότι αυτό δεν θα συμβεί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr