Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με το πιστόλι στον κρόταφο η Μέι – Μπροστά στη χειρότερη «ανταρσία» του Brexit

Με το πιστόλι στον κρόταφο η Μέι – Μπροστά στη χειρότερη «ανταρσία» του Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιμέτωπη με την πιο σοβαρή ανταρσία στην έως σήμερα πρωθυπουργική πορεία της βρίσκεται η Τερέζα Μέι, καθώς δεκάδες μέλη της κυβέρνησής της – έως και 30, σύμφωνα με ορισμένες πηγές – προειδοποιούν την Ντάουνινγκ Στριτ ότι θα ψηφίσουν καθυστέρηση του Brexit, εφόσον η πρωθυπουργός δεν αποκλείσει διά παντός το σενάριο της μη συμφωνίας.

Μία τέτοια επανάσταση δεν αφήνει παρά δύο αναγκαστικές επιλογές στη Μέι: να αιτηθεί παράταση του Άρθρου 50, έστω και αν επιμένει μέχρι κεραίας όλους αυτούς τους μήνες ότι η χώρα αποχωρεί από την Ένωση στις 29 Μαρτίου, ή σε τούτη την κρίσιμη ώρα να απομακρύνει όλους τους αντάρτες από την κυβέρνησή της.

Καθένας από τη δική του οπτική γωνία, οι κατά τα άλλα πιστοί υπουργοί και βουλευτές της Μέι – τόσο από το στρατόπεδο του πιο σκληροπυρηνικού Brexit όσο και από το στρατόπεδο του Remain – εκτιμούν ότι είναι πλέον αρκετοί για να περάσουν στη Βουλή των Κοινοτήτων μία τροπολογία που θα υποχρεώσει τη Βρετανίδα πρωθυπουργό να παρατείνει το Brexit αντί να επιτρέψει την άτακτη έξοδο της χώρας από την Ένωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλούνται βρετανικά μέσα ενημέρωσης, περί τους τέσσερις υπουργούς και δεκάδες υφυπουργοί και κυβερνητικοί ετοιμάζονται να στηρίξουν την πρόταση των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος σερ Όλιβερ Λέτγουιν και του Εργατικού Ιβέτ Κούπερ.

Οι ίδιες μάλιστα πληροφορίες θέλουν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους ρίχνοντας στη Μέι την ευθύνη της παραίτησής τους.

Οι περισσότεροι από τους «αντάρτες» υποστηρίζουν ότι οδηγήθηκαν σε αυτήν την εκβιαστική κίνηση, καθώς φοβούνται πολύ τις ολέθριες επιπτώσεις του no deal στην οικονομία και τις επιχειρήσεις, ενώ προβλέπουν και το χάος στα λιμάνια της χώρας.

Οι Συντηρητικοί ευρωσκεπτικιστές από την πλευρά τους έχουν επανειλημμένως τονίσει ότι η παραμονή της μη συμφωνίας στο κάδρο του Brexit αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr