Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η προειδοποίηση Πομπέο για τις χώρες που χρησιμοποιούν τεχνολογίες Huawei

Η προειδοποίηση Πομπέο για τις χώρες που χρησιμοποιούν τεχνολογίες Huawei
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα ανταλλάσσει πληροφορίες και δεν θα συνεργάζεται πλήρως με χώρες που αξιοποιούν τεχνολογίες της κινεζικής κατασκευάστριας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei σε υποδομές τους που χαρακτηρίζονται κρίσιμες, διεμήνυσε την Πέμπτη ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Αν μια χώρα εγκαθιστά εξοπλισμό της Huawei σε συστήματα κρίσιμης σημασίας, δεν θα είμαστε σε θέση να μοιραζόμαστε πληροφορίες μαζί της, δεν θα μπορούμε να συνεργαζόμαστε μαζί της», δήλωσε ο Πομπέο στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει ο κίνδυνος να μην είμαστε καν σε θέση να διατηρούμε εκεί αμερικανικούς πόρους, αμερικανική πρεσβεία, ή αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις», είπε ο Πομπέο, διευκρινίζοντας ότι ενημερώνει τους συμμάχους των ΗΠΑ για τον «αληθινό κίνδυνο» που κατ’ αυτόν ενέχει η υιοθέτηση των τεχνολογιών του κινεζικού κολοσσού.

O Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε μέσω Twitter τις αμερικανικές εταιρείες να εντείνουν τις προσπάθειές τους να αναπτύξουν τεχνολογίες για τα δίκτυα τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν θα αποκλείσει τις κινεζικές εταιρείες από τον ανταγωνισμό ως προς τις τεχνολογίες 5G, κάνοντας μια τοποθέτηση πολύ πιο μετρημένη από αυτήν του Πομπέο.

«Θέλω οι ΗΠΑ να κερδίσουν συμμετέχοντας στον ανταγωνισμό, όχι αποκλείοντας τεχνολογίες πιο προηγμένες σήμερα. Πρέπει πάντα να είμαστε ηγέτες σε ό,τι κι αν κάνουμε, ειδικά όταν μιλάμε για τον πολύ συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας!», έγραψε ο Τραμπ.

Η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τελείως τη διάθεση εξοπλισμού και τεχνολογιών της Huawei στην αμερικανική αγορά, ενώ απαιτεί επίσης οι σύμμαχοί της να κόψουν τους δεσμούς τους με την κινεζική εταιρεία, επισείοντας τη στενή της σύνδεση με την κινεζική κυβέρνηση.

Τα αντιφατικά μηνύματα των Τραμπ και Πομπέο δημοσιοποιήθηκαν ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διμερείς διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο.

Η Ουάσιγκτον αξιώνει επίσης την έκδοση της Μενγκ Ουάνγκζου, της οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή της Huawei, από τον Καναδά, όπου συνελήφθη τον Δεκέμβριο και τελεί υπό δικαστική επιτήρηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr