Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσος Ναύαρχος: Οι πύραυλοι μας θα ισοπεδώσουν σε 5 λεπτά τις ΗΠΑ

Ρώσος Ναύαρχος: Οι πύραυλοι μας θα ισοπεδώσουν σε 5 λεπτά τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απειλές κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ένας Ρώσος Ναύαρχος, προειδοποιώντας την Ουάσιγκτον ότι ο πολυηχητικός πύραυλος Zircon μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλήξει τα κέντρα διοίκησης των ΗΠΑ σε 5 μόλις λεπτά.

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια εξοπλισμένα με πολυχητικούς πυραύλους Ζircon θα καταφέρουν να καταστρέψουν κέντρα διοίκησης στην επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών σε πέντε λεπτά, δήλωσε ο συνταξιούχος αντιναύαρχος Vsevolov Khmyrov σε δημοσιογράφους.

Ο κ. Khmyrov δήλωσε ότι μετά την αποχώρησή των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF, οι ΗΠΑ θα ελέγχουν τα πυραυλικά συστήματα που θα αποφασίσουν να αναπτύξουν στην Ευρώπη «από κέντρα διοίκησης στην επικράτεια της αμερικανικής ηπείρου».

Οι ρωσικοί πυραύλοι Zircon, όχι μόνο θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο στους πυραύλους που αναπτύσσονται στην Ευρώπη, αλλά θα διασφαλίσουν επίσης την ικανότητα να χτυπήσουν τα βασικά συστήματα ελέγχου – κέντρα διοίκησης» , πρόσθεσε.

Αν ένα υποβρύχιο ή πολεμικό πλοίο, εξοπλισμένο με τους πυραύλους Zircon βρίσκεται έως και 500 χλμ. από την ακτή, τότε οι πυραύλοι θα είναι ικανοί να φτάσουν σε παράκτιους στόχους σε βάθος τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων σε μόνο 5 λεπτά», σημείωσε.

Ένα τέτοιο πολυηχητικό πυρυαλικό σύστημα όπως ο Zircon μπορεί πρακτικά να «σπάσει» οποιουδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας», δήλωσε ο Khmyrov.

«Ο αριθμός των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων με πυραύλους Zircon που βρίσκονται στο Δυτικό Ατλαντικό και στον Ανατολικό Ειρηνικό είναι περίπου 3 σε κάθε κατεύθυνση και είναι εξοπλισμένα το καθένα με περίπου 40 πυραύλους Zircon», δήλωσε ο Khmyrov.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφετεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr