Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βούτσιτς κάλεσε τους Σέρβους να μην ενταχθούν στον στρατό του Κοσόβου

Ο Βούτσιτς κάλεσε τους Σέρβους να μην ενταχθούν στον στρατό του Κοσόβου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Κοσοβάροι Αλβανοί επιδιώκουν να συμπεριλάβουν όσους περισσότερους Σέρβους Κοσοβάρους στον «στρατό του Κοσόβου», ωστόσο, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς κάλεσε την Παρασκευή τους Σέρβους του Κοσόβου να μην ενταχθούν.

Ο Βούτσιτς έκανε τα παραπάνω σχόλια μετά τη συνάντησή του στη Ράσκα της νότιας Σερβίας με στελέχη της «Σερβικής Λίστας», μιας πολιτικής οργάνωσης στο Κόσοβο που συσπειρώνει τους Σέρβους.

Ο Σέρβος πρόεδρος είπε ακόμα ότι για πρώτη φορά άκουσε, από ανθρώπους που ζουν στους σερβικούς θύλακες στο Κόσοβο, ότι αντιμετωπίζουν διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα με την προμήθεια τροφίμων από την κεντρική Σερβία.

Κατηγόρησε τους Κοσοβάρους Αλβανούς ότι έχουν συστήσει μια συνοριακή αστυνομία η οποία αφού ελέγχει πώς φτάνουν τα αγαθά στη συνέχεια τα αρπάζει.

Διαβεβαίωσε ότι το σερβικό κράτος θα προστατέψει τους σερβικούς πληθυσμούς στο Κόσοβο.

«Εάν μπορεί να μοιάζουμε αδύναμοι σε ορισμένους, επειδή δεν απειλούμε κανένα, επειδή δεν φωνασκούμε, είμαστε ισχυρότεροι από ό,τι νομίζουν», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος.

Ο Βούτσιτς πρόσθεσε ότι «κατανοεί πλήρως γιατί είναι τώρα ο μεγαλύτερος εχθρός των Αλβανών του Κοσόβου -επειδή στις παράλογες αξιώσεις τους, απαντά με λογικά μηνύματα, και στα πολεμικά τους μηνύματα απαντά με μηνύματα ειρήνης και σταθερότητας».

«Και θα συνεχίσω να ισχυροποιώ τη Σερβία, αντί να την αποδυναμώνω, όπως συνέβη την προηγούμενη περίοδο», είπε ο Βούτσιτς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr