Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε στο Βιετνάμ για να συναντηθεί με τον Τραμπ στη δεύτερη σύνοδο

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε στο Βιετνάμ για να συναντηθεί με τον Τραμπ στη δεύτερη σύνοδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Βιετνάμ έφθασε σήμερα Τρίτη ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, εν όψει της δεύτερης συνάντησης κορυφής που θα έχει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδουν ανταποκριτές ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων που έκανε από την Πιονγκγιάνγκ, ο συρμός στον οποίο επέβαινε ο Κιμ έφθασε στον σταθμό της παραμεθόριας πόλης Ντον Νταν, αφού πέρασε τα σύνορα με την Κίνα.

Τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Βιετνάμ. Οι αρχές είχαν στρώσει κόκκινο χαλί, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του στρατού, με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών.

Το τρένο του Βορειοκορεάτη ηγέτη θα παραμείνει στη Ντον Νταν. Ο Κιμ θα διανύσει τα 170 χιλιόμετρα που απομένουν ως την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι, με αυτοκινητοπομπή.

Η δεύτερη Σύνοδος Κορυφής του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και του προέδρου των ΗΠΑ αναμένεται να αρχίσει αύριο Τετάρτη και να ολοκληρωθεί μεθαύριο Πέμπτη.

Ο Τραμπ αναμένεται να αφιχθεί στο Ανόι αργότερα σήμερα, ενώ στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος – ήδη από την εποχή που ήταν διευθυντής της CIA – υπήρξε ο βασικός απεσταλμένος και διαπραγματευτής του Αμερικανού προέδρου στις επαφές με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει μια πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας το απόγευμα της Τετάρτης στο Βιετνάμ, την οποία θα ακολουθήσει ένα επίσημο δείπνο των αρχηγών κρατών μαζί με τους συμβούλους τους.

Οι συνομιλίες των Τραμπ και Κιμ θα συνεχιστούν την Πέμπτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr