Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κόκκαλο» η Μέι με το νέο τελεσίγραφο που της έστειλαν βουλευτές της

«Κόκκαλο» η Μέι με το νέο τελεσίγραφο που της έστειλαν βουλευτές της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την απειλή νέων παραιτήσεων, από το στρατόπεδο του Remain και αυτή τη φορά, βρίσκεται η Τερέζα Μέι, μία εβδομάδα αφότου τρεις ακόμη βουλευτίνες γύρισαν την πλάτη τους στη μεγάλη «δεξιά στροφή» του κόμματος και προσχώρησαν στην νέα Ανεξάρτητη Ομάδα του κοινοβουλίου.

Προϋπόθεση και για τους τρεις Τόρις, προκειμένου να παραμείνουν στο άρμα της Μέι, εν όψει μάλιστα ενός πολύ σημαντικού υπουργικού συμβουλίου σήμερα Τρίτη με θέμα τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, είναι να αποκλείσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός διά παντός το σενάριο της αποχώρησης από την Ένωση χωρίς συμφωνία.

Από την Ντάουνινγκ Στριτ δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένα σχετικό σχόλιο. Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει γίνει γνωστό, είναι να καταλήξει σε συμπέρασμα σε αυτό το υπουργικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα στην ατζέντα το Brexit.

Αμέσως μετά, η Μέι θα ενημερώσει σχετικά τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η Μέι επέστρεψε από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου στην Αίγυπτο, όπου είχε συναντήσεις με αρκετούς Ευρωπαίους ηγέτες και πίεσε εκ νέου για παραχωρήσεις, κυρίως στο θέμα του backstop, για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων.

Το μήνυμα ωστόσο που φαίνεται να έστειλαν οι Ευρωπαίοι εταίροι κινείται περισσότερο προς την κατεύθυνση της αναβολής του Brexit, δεδομένου ότι από τις Βρυξέλλες δεν υπάρχουν περιθώρια παραχωρήσεων στο κείμενο της συμφωνίας αποχώρησης.

Η είδηση της νέας «ανταρσίας» – κατά τα άλλα συνήθους πρακτικής τον τελευταίο καιρό στους κόλπους του Συντηρητικού Κόμματος – διέρρευσε μετά την στροφή 180 μοιρών του Εργατικού Κόμματος για το Brexit.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες ο Τζέρεμι Κόρμπιν, το κόμμα είναι έτοιμο να ψηφίσει υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, εφόσον το δικό του εναλλακτικό σχέδιο για την αποχώρηση της χώρας καταψηφιστεί.

Αυτό που μετ’ επιτάσεως ζητούν τώρα οι τρεις βουλευτές της Μέι με επιστολή τους στην «Daily Mail» – και συγκεκριμένα οι Ρίτσαρντ Χάριγκτον, Κλερ Πέρι και Μάργκοτ Τζέιμς – είναι μία δέσμευση ότι η χώρα δεν θα βρεθεί ξαφνικά εκτός Ένωσης χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου και πως εάν εν πάση περιπτώσει η όποια νέα συμφωνία καταψηφιστεί ξανά στις 12 Μαρτίου, η βρετανική κυβέρνηση θα δρομολογήσει την παράταση του Άρθρου 50.

Η κίνηση των τριών βουλευτών βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την τροπολογία την οποία κατέθεσαν στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα η βουλευτής των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ και ο Συντηρητικός Όλιβερ Λέτουιν.

Εάν η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφιστεί, θα δώσει στους Βρετανούς βουλευτές τη δυνατότητα να αξιώσουν αναβολή του Brexit, εφόσον η συμφωνία δεν πάρει το «πράσινο φως» από το κοινοβούλιο τον Μάρτιο.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει υπάρξει από την αρχή των διαπραγματεύσεων κατηγορηματική όσον αφορά την ημερομηνία αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε.

Το ίδιο επανέλαβε και χθες, τονίζοντας ότι η αναβολή είναι απλώς καθυστέρηση και όχι λύση.

Ελλείψει προόδου ωστόσο, έναν μόλις μήνα πριν από την καταληκτική 29η Μαρτίου, ορισμένοι βουλευτές – σύμφωνα με το BBC – εκτιμούν ότι υπάρχει καλή διάθεση από την Ντάουνινγκ Στριτ και περισσότερες πιθανότητες πια για μία υποχώρηση της Μέι στο χρονοδιάγραμμα του Brexit.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ECOFIN: Εγκρίθηκε η άμεση εκταμίευση 1,89 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Η Ουγγαρία λέει «όχι» σε κυρώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο

Οι Ρώσοι ανακάλυψαν στην Ανταρκτική το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Βόρεια Μακεδονία: Αποδοκιμάζει η ΕΕ τη Σιλιάνοφσκα – Ομόθυμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου

Το ΥΠΕΞ λέει ότι η πρόεδρος Σιλιάνοφσκα παραβίασε κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών ορκιζόμενη στη «Μακεδονία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr