Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα θέματα που θα θέσει ο Αναστασιάδης στη συνάντηση με Ακιντζί

Τα θέματα που θα θέσει ο Αναστασιάδης στη συνάντηση με Ακιντζί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χωρίς μεγάλες προσδοκίες, αλλά με συγκροτημένες και συγκεκριμένες προτάσεις, προσέρχεται, όπως είπε, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σήμερα Τρίτη στην άτυπη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι θα υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση για την αποκέντρωση εξουσιών, τονίζοντας ότι επιδιώκει συνθήκες ενός λειτουργικού κράτους, διευκρινίζοντας επίσης ότι επικεντρώνεται και σε ζητήματα ασφάλειας.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση θα θέσει τις προκλήσεις στα Στροβίλια και τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες, επεσήμανε, πρέπει να τερματιστούν για να προετοιμασθεί το έδαφος.

Εμφανίστηκε πάντως επιφυλακτικός γιατί ήδη καταγράφονται κάποιες δηλώσεις που υποδηλώνουν τις προθέσεις της Τουρκίας, σε σχέση με την ημερομηνία έναρξης ουσιαστικού διαλόγου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

EXCLUSIVE: What Israelis are saying about Turkey

«Σάλταρε» η νευρόσπαστη κατοχική Τουρκία από τη συμφωνία ΑΟΖ Κύπρου-Λιβάνου – Απαντούν με νεο-οθωμανικά ουρλιαχτά

Κύπρος και Λίβανος υπέγραψαν οριοθέτηση ΑΟΖ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr