Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προς αναβολή οδεύει το Brexit – Πότε ορίστηκε η κρίσιμη ψηφοφορία

Προς αναβολή οδεύει το Brexit – Πότε ορίστηκε η κρίσιμη ψηφοφορία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προς παράταση της ημερομηνίας εξόδου από την ΕΕ φαίνεται ότι οδεύει η Βρετανία, καθώς την Τρίτη η Τερέζα Μέι αναγκάστηκε υπό την απειλή παραίτησης βουλευτών, να ορίσει για την 14η Μαρτίου ψηφοφορία για την παράταση του άρθρου 50.

Η Μέι δεσμεύτηκε σε τρεις ξεχωριστές ψηφοφορίες: η πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία για την συμφωνία αποχώρησης, μέχρι τις 12 Μαρτίου, η δεύτερη ψηφοφορία στις 13 Μαρτίου -σε περίπτωση που η συμφωνία αποχώρησης δεν εγκριθεί από την Βουλή- στην οποία θα ζητά από τους βουλευτές να εγκρίνουν ή όχι την αποχώρηση χωρίς συμφωνία και η τρίτη ψηφοφορία στις 14 Μαρτίου- εάν οι βουλευτές απορρίψουν την αποχώρηση χωρίς συμφωνία- για το κατά πόσο το κοινοβούλιο επιθυμεί μία σύντομη και περιορισμένης χρονικής διάρκειας παράταση του άρθρου 50.

Η πρωθυπουργός δεν επιθυμεί την παράταση του άρθρου 50, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει τη χώρα σε ακόμη πιο επικίνδυνα όρια. Αναρωτήθηκε τι είδους μηνύματα θα στείλει η Βουλή προς τους ψηφοφόρους, εάν θα πρέπει η Βρετανία να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές, στην περίπτωση που υπάρξει παράταση του άρθρου και μετά τον Ιούνιο.

Πρόθεση της ΕΕ να διευκολύνει το Λονδίνο σε περίπτωση δεύτερου δημοψηφίσματος

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να βοηθήσει την Βρετανία να οργανώσει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit επιτρέποντάς της να διορίσει μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για περιορισμένο χρόνο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν.

Πιθανή διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος θα οδηγήσει σε καθυστέρηση έξι ή περισσότερων μηνών την διαδικασία του Brexit, εξήγησε ο Ασελμπορν στο πρακτορείο Reuters, και οι ευρωεκλογές του Μαΐου αποτελούν πρόβλημα, αλλά δεν χρειάζεται να αποτελέσουν πρόσκομμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ECOFIN: Εγκρίθηκε η άμεση εκταμίευση 1,89 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Η Ουγγαρία λέει «όχι» σε κυρώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο

Οι Ρώσοι ανακάλυψαν στην Ανταρκτική το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Βόρεια Μακεδονία: Αποδοκιμάζει η ΕΕ τη Σιλιάνοφσκα – Ομόθυμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου

Το ΥΠΕΞ λέει ότι η πρόεδρος Σιλιάνοφσκα παραβίασε κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών ορκιζόμενη στη «Μακεδονία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr