Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κατάθεση-πυρηνική βόμβα ετοιμάζει ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ»

«Κατάθεση-πυρηνική βόμβα ετοιμάζει ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία κατάθεση – «πυρηνική βόμβα», την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν θα επιχειρούν από το Ανόι να ανοίξουν ξανά το μεγάλο κεφάλαιο της αποπυρηνικοποίησης της Πιονγιάνγκ, ετοιμάζεται να δώσει σήμερα το απόγευμα Τετάρτης στο Κογκρέσο ο Μάικλ Κοέν, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος και στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου.

Ο Κοέν θα αφηγηθεί τη δική του «ιστορία», σε μία προσπάθεια να δώσει στον αμερικανικό λαό τη δική του εκδοχή για το πώς εκτυλίχθηκαν τα πράγματα κατά την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, το 2016.

Η κατάθεση του Κοέν – του ανθρώπου που άλλοτε υποστήριζε με θέρμη ότι θα «έτρωγε και σφαίρα» για χάρη του Τραμπ – αναμένεται να φέρει στη δημοσιότητα ευαίσθητα ζητήματα, τα οποία έως σήμερα δεν έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας ούτε η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με την «Guardian».

Ένα από αυτά, σύμφωνα πάντα με τον Κοέν, είναι ότι Τραμπ γνώριζε πολύ καλά ότι τα Wikileaks θα δημοσίευαν τα υποκλαπέντα emails του Δημοκρατικού Κόμματος και της Χίλαρι Κίντον.

Τον είχε ενημερώσει σχετικά ο επίσης στενός συνεργάτης του – και νυν κατηγορούμενος για αδικήματα που αφορούν την έρευνα Μιούλερ – Ρότζερ Στόουν.

«Τον Ιούλιο του 2016, μέρες πριν από το Συνέδριο των Δημοκρατικών, ήμουν στο γραφείο του κυρίου Τραμπ, όταν η γραμματέας του τον ενημέρωσε ότι ήταν στην τηλεφωνική γραμμή ο Ρότζερ Στόουν. Ο κύριος Τραμπ τον έβαλε σε ανοιχτή ακρόαση.

»Ο κύριος Στόουν του είπε ότι μόλις είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σε λίγες μέρες θα διέρρεαν ένα σωρό emails που θα έβλαπταν την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον. “Δεν θα ήταν σπουδαίο;”, σχολίασε ο κύριος Τραμπ», αναμένεται να καταθέσει μεταξύ πολλών άλλων σχετικών με την υπόθεση ο Κοέν.

Ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ θα επιβεβαιώσει επίσης από την πλευρά του την εκτίμηση πολλών ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ρατσιστής ή αν μη τι άλλο κάνει ποικίλα ρατσιστικά σχόλια κατ’ ιδίαν.

Και θα αφηγηθεί το εξής περιστατικό: «Οδηγούσαμε μια φορά σε μία φτωχογειτονιά στο Σικάγο. Ο κύριος Τραμπ σχολίασε ότι μόνο οι μαύροι μπορούν να ζήσουν έτσι. Και μου είπε ότι οι μαύροι δεν θα τον ψήφιζαν ποτέ, διότι είναι υπερβολικά ηλίθιοι».

Η περιβόητη κατάθεση πρόκειται να εμπεριέχει και κάμποσες λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ επιχείρησε να εξαγοράσει τη σιωπή μίας ηθοποιού με την οποία είχε σεξουαλική σχέση.

Ο Κοέν μάλιστα υποστηρίζει ότι θα προσκομίσει αντίγραφο της επιταγής του Τραμπ από τον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό – αφότου μπήκε στον Λευκό Οίκο – προκειμένου να συγκαλύψει τη σχέση αυτή που θα έβλαπτε την πολιτική του εικόνα.

Εάν λυπάται εν προκειμένω – θα σχολιάσει ο Κοέν – είναι για την πρώτη κυρία, την οποία θεωρεί «ευγενικό και καλό άνθρωπο» που σίγουρα δεν της αξίζει μία τέτοια συμπεριφορά.

Όπως και χθες, στην Επιτροπή της Γερουσίας που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες Πληροφοριών, ο Κοέν θα επαναλάβει ότι ο Τραμπ προσπαθούσε να κλείσει συμφωνία για ένα ακίνητο στη Μόσχα και μάλιστα αφότου είχε εξασφαλίσει το χρίσμα του υποψηφίου για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Εάν τα λεγόμενα του Κοέν αποδειχθούν ότι είναι βάσιμα και ο Τραμπ όντως διεξήγαγε έρευνα επί του έργου τον Ιούνιο του 2016, θα αποδειχτεί επίσης ότι είχε προσωπικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον στη Ρωσία ενόσω ήταν υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο.

Κατά τα άλλα, ο δικηγόρος του Τραμπ θα πει πως είχε επίσης εντολή να απειλήσει το σχολείο και τα κολέγια, προκειμένου να μη δώσουν ποτέ στη δημοσιότητα τους βαθμούς και τις επιδόσεις του.

Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι κατά τα λεγόμενα του Κοέν, ο Τραμπ ουδέποτε είχε σκοπό να κερδίσει τις εκλογές.

Η υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές ήταν για εκείνον κυρίως μία καλή ευκαιρία για μάρκετινγκ. «Αυτή η εκστρατεία – υποστήριζε ο Αμερικανός πρόεδρος – θα είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση στην πολιτική ιστορία».

Ο Λευκός Οίκος ασφαλώς αμφισβητεί την αξιοπιστία του Κοέν, επιμένοντας ότι είναι ένας «καταδικασμένος ψεύτης».

Ο Κοέν επανέρχεται με τις νέες πληροφορίες σχετικά με τις προσωπικές υποθέσεις του Αμερικανού προέδρου, ενόσω η έρευνα Μιούλερ για την ανάμειξη του Κρεμλίνου στις αμερικανικές εκλογές του 2016 ολοκληρώνεται έπειτα από 21 μήνες.

Έχει ήδη παραδεχτεί την ενοχή του στα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της τραπεζικής απάτης, καθώς και σε οικονομικές παραβιάσεις στο πλαίσιο προεκλογικών εκστρατειών και τον Δεκέμβριο, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Θα αρχίσει να εκτίει την ποινή του στις 6 Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr