Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αποκάλυψε ο Τραμπ για τον λόγο που έληξε πρόωρα η συνάντηση με τον Κιμ

Τι αποκάλυψε ο Τραμπ για τον λόγο που έληξε πρόωρα η συνάντηση με τον Κιμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι «απαράδεκτες απαιτήσεις» της βορειοκορεατικής πλευράς ήταν η αιτία για την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τις συνομιλίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και αυτές έληξαν πρόωρα και άδοξα.

Αυτό τουλάχιστον είπε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

Αν και η δεύτερη μέσα σε οχτώ μήνες συνάντηση είχε αρχίσει με υψηλές προσδοκίες, χάρη και στις επισημάνσεις των δύο ηγετών περί ετοιμότητας Πιονγιανγκ να προβεί σε αποπυρηνικοποίηση, πολύ γρήγορα κατέστη φανερό ότι δεν μπορεί να οδηγήσει κάπου.

Σύμφωνα με τον Τραμπ η Πιονγιανγκ ζήτησε την άμεση άρση των αμερικανικών κυρώσεων, κάτι που όπως είπε ότι ΗΠΑ θεωρούν «απαράδεκτο».

«Είχε να κάνει αποκλειστικά με τις κυρώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ. «Βασικά ήθελε την πλήρη άρση τους και εμείς δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό» εξήγησε, προσθέτοντας: «Κάποιες φορές πρέεπι να αποχωρήσεις. Και αυτή ήταν μία τέτοια στιγμή».

Ωστόσο, όπως είπε, ήταν «φιλική αποχώρηση».

Οι «απαράδεκτες απαιτήσεις» της βορειοκορεατικής πλευράς ήταν η αιτία για την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τις συνομιλίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και αυτές έληξαν πρόωρα και άδοξα.

Αυτό τουλάχιστον είπε ο ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

Αν και η δεύτερη μέσα σε οχτώ μήνες συνάντηση είχε αρχίσει με υψηλές προσδοκίες, χάρη και στις επισημάνσεις των δύο ηγετών περί ετοιμότητας της Πιονγιανγκ να προβεί σε αποπυρηνικοποίηση, πολύ γρήγορα κατέστη φανερό ότι δεν μπορεί να οδηγήσει κάπου.

Σύμφωνα με τον Τραμπ η Πιονγιανγκ ζήτησε την άμεση άρση των αμερικανικών κυρώσεων, κάτι που όπως είπε οι ΗΠΑ θεωρούν «απαράδεκτο».

«Είχε να κάνει αποκλειστικά με τις κυρώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

«Βασικά ήθελε την πλήρη άρση τους και εμείς δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό» εξήγησε, προσθέτοντας: «Κάποιες φορές πρέεπι να αποχωρήσεις. Και αυτή ήταν μία τέτοια στιγμή». Ωστόσο, όπως είπε, ήταν «φιλική αποχώρηση».

Επανέλαβε δε ότι «δεν υπάρχει βιασύνη» για μία συμφωνία, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι να επιτευχθεί μία καλή συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επιβάλλει αυστηρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα από το 2017, ύστερα από σειρά δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr