ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 2025 η Γερμανία θα χρειαστεί 2,9 εκ. εξειδικευμένους εργαζόμενους

Το 2025 η Γερμανία θα χρειαστεί 2,9 εκ. εξειδικευμένους εργαζόμενους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Εργασία,

Έρευνα της εταιρείας «Prognos» η οποία έγινε για λογαριασμό της «Ένωσης Βαυαρικής Οικονομίας» (VBW) και δημοσιεύεται στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ) δείχνει ότι η Γερμανία το 2025 θα χρειαστεί 2,9 εκατομμύρια εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Όπως δήλωσε ο Μπέρτραμ Μπρόσαρντ, διευθύνων σύμβουλος της VBW, «η εξασφάλιση εξειδικευμένων εργαζομένων θα παραμείνει στο μέλλον μια από τις μεγάλες προκλήσεις της οικονομίας της Γερμανίας και δεν διαφαίνεται επίλυσή της στο ορατό μέλλον.

Έτσι, το 2025 θα υπάρχει έλλειψη 570.000 εργαζομένων πανεπιστημιακού επιπέδου και 2,1 εκατομμυρίων επαγγελματικά εξειδικευμένων, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρχουν 80% λιγότεροι από όσους θα χρειάζονται.

Για να αντιμετωπιστεί η επαπειλούμενη έλλειψη θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών και των ηλικιωμένων μεταξύ των εργαζομένων.

Επίσης, θα πρέπει να βελτιωθεί στοχευμένα η επαγγελματική εκπαίδευση των ανέργων.

Εάν δεν καλυφθούν οι ανάγκες με τα απαραίτητα μέτρα, τότε δεν θα μπορεί να εξαντληθεί η παραγωγική και αναπτυξιακή δυναμική» της γερμανικής οικονομίας, διευκρίνισε ο Μπρόσαρντ στην FAZ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν πνιγεί σε αναζήτηση δροσιάς

Γερμανίδα δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στη Συρία επέστρεψε στην πατρίδα της έπειτα από μήνες κράτησης

Γερμανία: Άρπαξαν μωρό 3 μηνών από το καρότσι – Εντοπίστηκε νεκρό

Σε τροχιά μετώπου Βερολίνο και Μόσχα: Πρωτοφανείς πολεμικές ιαχές και βαριές κατηγορίες για «ναζιστικά ένστικτα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr