Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πομπέο προειδοποίησε για κινδύνους από τη χρήση κινεζικής τεχνολογίας όπως 5G της Huawei

Ο Πομπέο προειδοποίησε για κινδύνους από τη χρήση κινεζικής τεχνολογίας όπως 5G της Huawei
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, είπε την Παρασκευή ότι ο κόσμος θα έπρεπε να «έχει τα μάτια του ανοιχτά» για τους κινδύνους της χρήσης κινεζικής τεχνολογίας και ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα για αμερικανικές εταιρείες οι οποίες λειτουργούν σε συγκεκριμένα μέρη, όπου χρησιμοποιείται εξοπλισμός της Huawei.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Πομπέο ρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μανίλα, για την προοπτική χρήσης εξοπλισμού τεχνολογίας 5G της Huawei από τις Φιλιππίνες στο μέλλον, στο πλαίσιο των προσπαθειών εκσυγχρονισμού των υποδομών τηλεπικοινωνιών.

«Αποστολή μας είναι να μοιραστούμε με τον κόσμο τα ρίσκα που σχετίζονται με αυτή την τεχνολογία, τα ρίσκα για τον λαό των Φιλιππίνων, τα ρίσκα για την ασφάλεια των Φιλιππίνων, το ρίσκο πως η Αμερική μπορεί να μην είναι σε θέση να επιχειρεί σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα, εάν υπάρχει δίπλα τεχνολογία Huawei» είπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε πως ο κόσμος έχει τα μάτια του ανοιχτά ως προς τα ρίσκα του να έχεις αυτή την τεχνολογία ως μέρος υποδομών ή δικτύων» πρόσθεσε.

Η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει την πίεση προς τη Huawei, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών στον κόσμο και προσπαθεί να εμποδίσει αμερικανικές εταιρείες να αγοράζουν εξοπλισμό της κινεζικής εταιρείας, συστήνοντας και σε συμμάχους των ΗΠΑ να ακολουθήσουν παρόμοια γραμμή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr