Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bρέθηκε το ελιξίριο της αθανασίας! – Πού ήταν «κρυμμένο» (βίντεο)

Bρέθηκε το ελιξίριο της αθανασίας! – Πού ήταν «κρυμμένο» (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βρέθηκε το ελιξίριο της αθανασίας. Το πολυπόθητο εκείνο υγρό που προσφέρει αιώνια ζωή και νιάτα, εντοπίστηκε καλά κρυμμένο σε ένα μπρούτζινο αμφορέα ηλικίας 2.000 ετών, σε τάφο μια οικογένειας Κινέζων ευγενών στην επαρχία Χενάν της Κίνας.

Οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι χρονολογείται από την εποχή της δυναστείας των Χαν, τότε που όλα τα βασίλεια της Κίνας ενώθηκαν κάτω από την κυριαρχία του αυτοκράτορα.

Η ύπαρξη του αμφορέα με το ελιξήριο της αθανασίας έχει καταγραφεί στην αρχαία ταοϊστική λογοτεχνία, όπως σχετικά μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Το ενδεχομένως «μαγικό» υγρό ήρθε στην επιφάνεια τον περασμένο Οκτώβριο και στην αρχή θεωρήθηκε ότι πρόκειται περί λικέρ, αφού ανέδιδε μια ενδιαφέρουσα αλκοολική οσμή.

Τα ασυνήθιστα συστατικά του αποδείχθηκαν εκείνα της συνταγής για την αθανασία, που αναφέρονται στο αρχαίο ταοϊστικό κείμενο, όπως ανέφερε ο Παν Φουσένγκ, ένας από τους επικεφαλής αρχαιολόγους στην ανασκαφή.

«Είναι η πρώτη φορά που μυθικά γιατροσόφια για την πολυπόθητη αθανασία ανακαλύπτονται στην Κίνα», τόνισε ο Σι Τζιανσέν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Κειμηλίων και Αρχαιολογίας της Λουολάνγκ.

«Το υγρό είναι σημαντικής σημασίας για τη μελέτη της αρχαίας κινεζικής σκέψης αναφορικά με την κατάκτηση της αιώνιας ζωής, αλλά και για τη μελέτη του Κινεζικού Πολιτισμού», ανέφερε ο Σι.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Αφρίν/Εφρίν Συρία: Φιλότουρκοι τζιχαντιστές λεηλατούν με μπουλντόζες αρχαιολογικό χώρο

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Η Κίνα θα στείλει ανθρώπους στη Σελήνη

Πότε και γιατί ο Πούτιν θα ξεκινούσε πυρηνικό πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr