Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπουλντόζες ισοπέδωσαν παραγκούπολη μεταναστών στην Καλαβρία

Μπουλντόζες ισοπέδωσαν παραγκούπολη μεταναστών στην Καλαβρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περίπου 900 μετανάστες απομακρύνθηκαν το πρωί της Τετάρτης χωρίς επεισόδια από το Σαν Φερντινάντο, στην Καλαβρία (νοτιοδυτική Ιταλία), και ο πρόχειρος καταυλισμός τους ισοπεδώθηκε από μπουλντόζες, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

«Όπως είχαμε υποσχεθεί (…) περάσαμε από τα λόγια στα έργα», δήλωσε ο Σαλβίνι, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας και ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής λαϊκιστικής κυβέρνησης.

Οι επιχειρήσεις εκκένωσης των μεταναστών αυτών, πολλοί από τους οποίους είχαν βρει εποχική εργασία, μερικές φορές μαύρη, στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής, ξεκίνησε νωρίς την Τετάρτη το πρωί.

Ο Σαλβίνι υποσχέθηκε ότι θα μετεγκατασταθούν σε κέντρα υποδοχής, ωστόσο την Τετάρτη το πρωί πολλοί μετανάστες, που ρωτήθηκαν από τα ιταλικά ΜΜΕ, είπαν πως εξακολουθούν να μην ξέρουν πού θα οδηγηθούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η παραγκούπολη του Σαν Φερντινάντο εκκενώνεται με αυτό τον τρόπο χωρίς το πρόβλημα να επιλύεται πραγματικά και με κίνδυνο να αυξηθεί η επισφάλεια αυτών των μεταναστών, καταγγέλλουν οι οργανώσεις αρωγής, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τέσσερις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, δολοφονήθηκαν ή πέθαναν από τυχαίες πυρκαγιές ή από εμπρησμούς εδώ και έναν χρόνο, καταγγέλλει επίσης η οργάνωση Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο θάνατος ενός Σενεγαλέζου, του 29χρονου Μουσά Μπα, είχε οδηγήσει τις ιταλικές Αρχές να δώσουν και πάλι εντολή για την κατεδάφιση της παραγκούπολης αυτής.

Όμως, υπενθυμίζει η οργάνωση αυτή που είναι παρούσα στο σημείο εδώ και αρκετά χρόνια, αυτή η «πολλοστή» επιχείρηση εκκένωσης ξεκίνησε «χωρίς να ληφθούν καθόλου υπόψη ούτε τα ατομικά δικαιώματα αυτών των μεταναστών εργατών ούτε οι δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβαν τοπικοί και περιφερειακοί θεσμοί και ενώσεις υπέρ ενεργειών που αποσκοπούν μακροπρόθεσμα στην κοινωνική ένταξή τους».

Εκατοντάδες μετανάστες απέκτησαν τη συνήθεια εδώ και χρόνια να εγκαθίστανται σε αυτή την αγροτική περιοχή της Καλαβρίας με πόλο έλξης την εποχική εργασία.

Η Coldiretti, το μεγαλύτερο ιταλικό συνδικάτο στον αγροτικό τομέα, απηύθυνε, εξάλλου, προχθές Δευτέρα, έκκληση στις Αρχές να επισπεύσουν τη χορήγηση αδειών για την είσοδο ξένων εργατών στην Ιταλία, λόγω της πρόωρης έναρξης της συγκομιδής ορισμένων προϊόντων εξαιτίας των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr