ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έγιναν μισθοφόροι των Τούρκων στη βόρεια Συρία

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έγιναν μισθοφόροι των Τούρκων στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτοπισμένοι άμαχοι από τον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, δήλωσαν στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA ότι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν συγκεντρωθεί στα υπό τουρκική κατοχή εδάφη στη βόρεια Συρία και κινούνται ελεύθερα χρησιμοποιώντας για τις ομάδες τους διαφορετικές ονομασίες.

Ένας από αυτούς, ο Μουσταφά Σακέρ, εκτοπισμένος από την πόλη Κεμπασίν της τουρκοκρατούμενης Αλ Μπαμπ, δήλωσε ότι, «η ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Ντέιρ Αλ Ζουρ δεν σημαίνει και το τέλος των μισθοφόρων».

«Ο κόσμος πιστεύει ότι το Ισλαμικό Κράτος τελείωσε ολοκληρωτικά στη Συρία, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν κρυφοί πυρήνες στις περιοχές που απελευθερώθηκαν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εξτρεμιστικές ομάδες που ακολουθούν την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους είναι ενεργές στις περιοχές που κατέχονται από το τουρκικό κράτος στον συριακό βορά, όπως στην Αλ Μπαμπ, στην Τζαραμπλούς, στην Αζάζ, στην Εφρίν, ακόμα και στην Ιντλίμπ και αυτές οι ομάδες έχουν λάβει διαταγές και υποστήριξη από τότε που δημιουργήθηκαν εντός της τουρκικής κατοχής».

«Περισσότερες από 800 οικογένειες από την Αλ Μπαμπ», συνεχίζει ο ίδιος, επέλεξαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να ζήσουν μακριά από τους μισθοφόρους του Ισλαμικού Κράτους.

Στην κεντρική φωτογραφία, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, φορώντας τουρκικές στολές, ποζάρουν στην κεντρική πλατεία της πόλης της Εφρίν

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λίβανος και Συρία για την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία

Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία

Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr