Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες είναι οι θέσεις της διαδόχου της Μέρκελ για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ποιες είναι οι θέσεις της διαδόχου της Μέρκελ για την Ευρωπαϊκή Ένωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις θέσεις της για την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε η επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

Σε αυτό συμπίπτει με τις απόψεις του Εμανουέλ Μακρόν στον τομέα της ασφάλειας, αλλά διαφέρει στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

«Η Ευρώπη μας πρέπει να γίνει ισχυρότερη» σε έναν κόσμο που απειλείται από προτεξιονιστικές και εθνικιστικές αναδιπλώσεις, γράφει η Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ στο άρθρο της.

Εν όψει των ευρωεκλογών στο τέλος του Μαΐου, «ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες της Ευρώπης εδώ και λίγες ημέρες, λέγοντας ότι είναι επείγον να ενεργοποιηθούμε.

»Έχει δίκιο (…)», γράφει η επικεφαλής της CDU προσθέτοντας ότι θέλει να διασφαλίσει τις βάσεις της ευρωπαϊκής ευημερίας, προτείνοντας «μία κοινή αγορά για τις τράπεζες», ενώ τάσσεται υπέρ ενός ευρωπαϊκού συμφώνου για το Κλίμα.

Η Κραμπ Καρενμπάουερ απορρίπτει ωστόσο ορισμένες γαλλικές προτάσεις, όπως την πρόταση για ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό, καθώς και την προοπτική αμοιβαιοποίησης των χρεών, θέμα που προκαλεί ρίγη ανατριχίλας στη Γερμανία.

«Ο ευρωπαϊκός συγκεντρωτισμός, ο ευρωπαϊκός κρατισμός, η αμοιβαιοποίηση των χρεών, η ενοποίηση των κοινωνικών συστημάτων και του κατώτατου μισθού θα ήταν ένας κακός δρόμος», γράφει.

Αντίθετα, στον τομέα της ασφάλειας και της μεταναστευτικής πολιτικής, δηλώνει απολύτως σύμφωνη με τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Για να αισθανθούμε ασφαλείς στην Ευρώπη, έχουμε ανάγκη από πιο ασφαλή εξωτερικά σύνορα», γράφει, αποδεχόμενη την ιδέα μία κοινής ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής.

Επίσης επαναφέρει ένα παλαιότερο γερμανικό αίτημα, της «κοινής μόνιμης έδρας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» την στιγμή που η Γαλλία εννοεί να διατηρήσει την δική της έδρα.

Οι Γερμανοί μπερδεύονται. Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στον ΟΗΕ είναι οι νικητές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Γερμανία είναι η ηττημένη.

Ως τέτοια δεν έχει κανένα λόγο στα ζητήματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η σιωπή του Βερολίνου

Η Α. Μέρκελ, η οποία εγκατέλειψε την ηγεσία της CDU, αλλά θα παραμείνει καγκελάριος μέχρι το 2021, δεν έχει αντιδράσει στις προτάσεις Μακρόν, με τις οποίες ο πρόεδρος της Γαλλίας παρουσίασε στις αρχές της εβδομάδας το δικό του όραμα για την Ευρώπη.

Μία «σιωπή του Βερολίνου» την οποία το περιοδικό Der Spiegel καταγγέλλει στο κύριο toy άρθρο, στο οποίο κατηγορεί την γερμανική ηγεσία ότι αποφεύγει «μία σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης» από τον φόβο των τοπικών εκλογών στην ανατολική Γερμανία το προσεχές φθινόπωρο και στις οποίες είναι πιθανόν να επικρατήσει η ακροδεξιά, αντιευρωπαϊκή Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr