Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Όρμπαν έστειλε απολογητική επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επιμένοντας στις θέσεις του

Ο Όρμπαν έστειλε απολογητική επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επιμένοντας στις θέσεις του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιστολή με την οποία απολογείται μεν για την προσβητική γλώσσα που έχει χρησιμοποιήσει, πλην όμως ξεκαθαρίζοντας ότι επιμένει στις πολιτικές του θέσεις απέστειλε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στους στους συντηρητικούς Ευρωπαίους ηγέτες που κίνησαν τη διαδικασία για τον αποκλεισμό του κόμματός του Fidesz από την πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με αντίγραφο της επιστολής το οποίο έχει στην κατοχή του Reuters, ο Ορμπάν ζητά από τον επικεφαλής του χριστιανοδημοκρατικού και Φλαμανδικού Κόμματος Βούτερ Μπέκε να επανεξετάσει την πρότασή του για αποκλεισμό του Fidesz από το ΕΛΚ.

Συνολικά 13 κόμματα στηρίζουν την πρόταση αποπομπής του Fidesz από το ΕΛΚ.

Αντίστοιχες επιστολές έχει στείλει ο Όρμπαν και στα 13 κόμματα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ουγγρικής κυβέρνησης.

Αιτία της πρωτοβουλίας αυτής των 13 κομμάτων είναι η εκστρατεία του Fidesz με αφίσες και ολοσέλιδες καταχωρίσεις στον ουγγρικό Τύπο, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο δισεκατομμυριούχος αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος επιδιώκουν να ανοίξουν την Ουγγαρία στους μετανάστες.

Η συζήτηση εντός του ΕΛΚ για το αν θα αποκλειστεί το Fidesz από την πολιτική ομάδα θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου.

«Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες στο θέμα της μετανάστευσης, της προστασίας της χριστιανικής κουλτούρας και για το μέλλον της Ευρώπης», αναφέρει ο Ορμπάν στην επιστολή του. «Επίσης δεν είναι μυστικό ότι δεν επιθυμούμε να αλλάξουμε τη θέση μας σε αυτά τα ζητήματα.

Ωστόσο δεν θεωρώ ότι είναι λογικό να επιλύσουμε αυτές τις διαφωνίες αποκλείοντας ένα κόμμα από την πολιτική μας οικογένεια.

Για τον λόγο αυτό θα ήθελα με σεβασμό να σας ζητήσω να επανεξετάσετε την πρότασή σας για αποκλεισμό του Fidesz, αν είναι δυνατό», αναφέρει ο Ούγγρος πρωθυπουργός στην επιστολή του, ενώ σε άλλο σημείο απολογείται για τη δήλωση στη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», όπου χαρακτήρισε τους επικριτές του «χρήσιμους ηλίθιους».

«Στην πραγματικότητα είναι μια φράση του Λένιν, με την οποία σκόπευα να επικρίνω μια συγκεκριμένη πολιτική και όχι κάποιους πολιτικούς», προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο Όρμπαν.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη, αν θεωρήσατε ότι η δήλωσή μου σας προσβάλλει προσωπικά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr