Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλα όσα αποφάσισαν οι «27» στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες

Όλα όσα αποφάσισαν οι «27» στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την υιοθέτηση των συμπερασμάτων για την Κίνα, την οικονομία, την ανταγωνιστικότητα, την παραπληροφόρηση και την κλιματική αλλαγή, ολοκληρώθηκε η 2η μέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

To Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επισημοποίησε και την απόφαση των 27 για την παράταση του Brexit.

Οι «27» αποφάσισαν να προσφέρουν στο Λονδίνο «μια αναβολή ως την 22 Μαΐου 2019, με την προϋπόθεση ότι η Συμφωνία Αποχώρησης θα εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα».

Ωστόσο αν η συμφωνία απορριφθεί για τρίτη φορά, γίνεται σαφές ότι η παράταση της διαδικασίας θα διαρκέσει «ως τη 12η Απριλίου» και επαφίεται στο Λονδίνο «να υποδείξει τα επόμενα βήματα», για να τα εξετάσουν οι Βρυξέλλες.

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητεί την ανάληψη δράσης από την Ε.Ε. και τα κράτη μέλη της ώστε να εμβαθυνθεί και να ενισχυθεί περαιτέρω η ενιαία αγορά, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομίας υπηρεσιών και στη συνεκτίμηση της διάστασης των ψηφιακών υπηρεσιών· οι εναπομένοντες αδικαιολόγητοι φραγμοί πρέπει να αρθούν, βάσει της ανακοίνωσης της Επιτροπής του Νοεμβρίου του 2018, και να μην δημιουργούνται νέοι.

Αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την εμβάθυνση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών και της Ενεργειακής Ένωσης και για την εξασφάλιση δίκαιης και αποτελεσματικής φορολόγησης, ενώ η Επιτροπή καλείται να εκπονήσει, έως τον Μάρτιο του 2020, σε στενό συντονισμό με τα κράτη μέλη, ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της εφαρμογής και της επιβολής των κανόνων της ενιαίας αγοράς.

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του υπέρ της Συμφωνίας των Παρισίων και αναγνωρίζει την ανάγκη να ενταθούν οι παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής λαμβανομένων υπόψη των τελευταίων διαθέσιμων επιστημονικών πορισμάτων, ιδίως της ειδικής έκθεσης της IPCC σχετικά με τις επιπτώσεις της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 °C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Την ίδια ώρα κάνει λόγο για εντατικοποίηση των εργασιών για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για το κλίμα ενόψει νέας συζήτησης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο του 2019.

Για τις σχέσεις Ε.Ε.-Κίνας σημειώνεται πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προετοίμασε τη διάσκεψη κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου 2019 και πραγματοποίησε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις συνολικές σχέσεις με την Κίνα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι 28 τονίζουν ότι «5 χρόνια μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης από τη Ρωσία, η Ε.Ε. παραμένει αποφασισμένη στη δέσμευσή της για κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και ΕΕ, επαναλαμβάνει ότι δεν αναγνωρίζει και εξακολουθεί να καταδικάζει αυτήν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η οποία παραμένει άμεση πρόκληση για τη διεθνή ασφάλεια« και «η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη, εφαρμόζοντας την πολιτική της για μη αναγνώριση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr