Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Η Βουλή «μπλόκαρε» το 1 δισ. δολάρια για το τείχος με το Μεξικό

ΗΠΑ: Η Βουλή «μπλόκαρε» το 1 δισ. δολάρια για το τείχος με το Μεξικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων απέρριψε το σχέδιο του Πενταγώνου να αποδεσμεύσει ποσό ύψους 1 δισ. δολαρίων προκειμένου να κατασκευαστεί ένα τμήμα του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το υπουργείο του (DoD) μετέφερε το ποσό αυτό από άλλα κατασκευαστικά σχέδια του στρατού προκειμένου να βοηθήσει στην οικοδόμηση του τείχους που θέλει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά του ο Δημοκρατικός βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής, Άνταμ Σμιθ, είπε ότι η Επιτροπή δεν εγκρίνει την προτεινόμενη χρήση των πόρων του Πενταγώνου.

«Το DoD προσπαθεί να παρακάμψει το Κογκρέσο και την αντίθεση του αμερικανικού λαού στη χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων για το χτίσιμο ενός άχρηστου τείχους και ο στρατός πληρώνει το τίμημα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σμιθ.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) είχε ζητήσει από το Πεντάγωνο να κατασκευάσει αυτό το τμήμα του τείχους, μήκους 91 χιλιομέτρων, στην περιοχή του Ελ Πάσο, στο Τέξας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr