Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ έτοιμες να πετάξουν την Τουρκία εκτός F-35 – Διαβάστε πώς θα το κάνουν!

Οι ΗΠΑ έτοιμες να πετάξουν την Τουρκία εκτός F-35 – Διαβάστε πώς θα το κάνουν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη σχεδιάσει πώς θα πετάξουν την Τουρκία εκτός του προγράμματος των F-35. Μάλιστα, όπως τα έχουν κανονίσει, θα βγει και ωφελημένη η αμερικανική οικονομία.

Η εξαίρεση της Τουρκίας από το πρόγραμμα κατασκευής των αεροσκαφών F-35, θα ήταν δύσκολη αλλά όχι αδύνατη, λόγω του ρόλου της στη διαδικασία παραγωγής, ανέφεραν αμερικανικές πηγές που έχουν γνώση της κατάστασης σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιούνται τέτοιες απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα που σημαίνει ότι οι Αμερικανοί έχουν εκπονήσει σχέδια για την επόμενη μέρα.

Είναι σίγουρο πως εάν η Τουρκία προχωρήσει στην παραλαβή του ρωσικού συστήματος S-400 θα ακολουθήσουν καταλυτικές αντιδράσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πέραν των σκληρών κυρώσεων, που θα ακολουθήσουν, αναμένεται ότι η Αμερική θα τερματίσει την τουρκική συμμετοχή στην παραγωγή του F-35, μία κίνηση που θα κοστίσει στην τουρκική πολεμική βιομηχανία 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην τουρκική οικονομία.

Ο Ερντογάν έχει αποφασίσει για τους S-400

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει λάβει τελική απόφαση για την εγκατάσταση των πυραύλων, παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί ελπίζουν ότι θα αλλάξει γνώμη.

Στις 8 Απριλίου θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα των S-400 θα είναι πρώτο στην ατζέντα.

Την περασμένη εβδομάδα, το πρακτορείο Reuters αποκάλυψε ότι η αμερικανική κυβέρνηση σκέφτεται να παγώσει την παράδοση των F-35 από τώρα, προχωρώντας έτσι σε ένα προχωρημένο εκβιασμό εναντίον της Τουρκίας, η οποία αναμένεται να παραλάβει ακόμα δύο μαχητικά αεροπλάνα, όπως προβλέπει το συμβόλαιο με την Lockheed Martin Corp.

Τα πρώτα αεροπλάνα που παρέλαβε βρίσκονται στην Αριζόνα όπου εκπαιδεύονται οι Τούρκοι πιλότοι.

Θα προδοθούν τα μυστικά των F-35 στους Ρώσους

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι εάν η Τουρκία αγοράσει και τους S-400 και τα F-35, τότε θα τεθεί κίνδυνος για την ασφάλεια των μαχητικών αεροπλάνων, αφού είναι γνωστό ότι η Ρωσία εδώ και καιρό προσπαθεί να κλέψει τα απόρρητα μυστικά τους.

Σύμφωνα με το Reuters, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ που διαθέτουν τα F-35 φοβούνται ότι το ραντάρ του ρωσικού συστήματος «θα μάθει πώς να εντοπίζει και να παρακολουθεί το F-35, καθιστώντας τον λιγότερο ικανό να αποφύγει τα ρωσικά όπλα στο μέλλον».

Η Τουρκία αντικαθίσταται στην παραγωγή

Δυο αμερικανικές πηγές, εξοικειωμένες με την περίπλοκη παραγωγή του F-35 και την αμερικανική σκέψη για το θέμα, ανέφεραν στο Reuters ότι η Τουρκία μπορεί να αντικατασταθεί.

«Υπάρχουν περίπου 800 κομμάτια που κατασκευάζει η Τουρκία για τα F-35 και από αυτά, για πολύ λίγα (η Τουρκία) είναι μοναδική πηγή», δήλωσε αξιωματούχος.

Εξήγησε ότι τα τμήματα που κατασκευάζει η Τουρκία μπορούν να αντικατασταθούν από εργολάβους που είχαν προηγουμένως προσφερθεί να τα κάνουν.

«Η Τουρκία δεν είναι πολύ μεγάλη για να αποτύχει», είπε ο ίδιος.

Η αντικατάσταση ή εύρεση υποκατάστατων των τουρκικών εξαρτημάτων θα επιβραδύνει την παραγωγή για μια περίοδο τριών μηνών στη μονάδα της Lockheed Martin που κατασκευάζει τα αεριωθούμενα αεροσκάφη, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το χρονικό διάστημα θεωρείται πολύ μικρό.

Αλλά πηγές ανέφεραν ότι πολλά εξαρτήματα του F-35 που κατασκευάζονται στην Τουρκία, μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν.

Για παράδειγμα, η κεντρική άτρακτος που παράγεται στην Άγκυρα, θα μπορούσε να γίνει από τη Northrop Grumman Corp, η οποία ήδη τις κατασκευάζει στην Καλιφόρνια.

Έτσι θα ανοίξουν και θέσεις εργασίας στην Αμερική και τα χρήματα κατασκευής δεν θα πάνε στην Τουρκία αλλά θα μείνουν στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr