Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαχαιρώθηκε μουσουλμάνος στο Λονδίνο – Εντείνονται οι φόβοι για επιθέσεις ακροδεξιών

Μαχαιρώθηκε μουσουλμάνος στο Λονδίνο – Εντείνονται οι φόβοι για επιθέσεις ακροδεξιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έρευνα για οργανωμένο σχέδιο πολλαπλών επιθέσεων από ακροδεξιούς σε μουσουλμάνους και ξένους, διεξάγει η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο, μετά τη φονική επίθεση που δέχθηκε ένας μουσουλμάνος κοντά σε τέμενος, στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, την Πέμπτη.

Ο άντρας μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς τα τραύματά του ήταν σοβαρά και η κατάστασή του μη αναστρέψιμη.

Με αφορμή την επίθεση με τους 50 νεκρούς στη Νέα Ζηλανδία από τον ακροδεξιά Αυστραλό «Μπρέιβικ» Μπρέντον Χάρισον Τάραντ, οι βρετανικές Αρχές προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εμφάνισης μιμητών, ή ενεργοποίησης ακροδεξιών οργανώσεων, με χτυπήματα σε διάφορα σημεία και ειδικότερα σε σημεία συγκέντρωσης μελών της μουσουλμανικής κοινότητας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει περικυκλώσει και αποκλείσει το τέμενος, κοντά στο οποίο μαχαιρώθηκε ο άντρας που κατέληξε, ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού Λονδίνου και στο Γουέστμνιστερ, κοντά στο κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στον μουσουλμάνο και να ανακριθεί για πιθανή σχέση του με ακροδεξιές οργανώσεις ή για την ύπαρξη ενός οργανωμένου σχεδίου.

Η αναζήτηση της Αστυνομίας για υπόπτους έχει επικεντρωθεί γύρω από το Κεντρικό Τέμενος στο Λονδίνο, κοντά στο Regent’s Park.

Ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία, τουλάχιστον με βάση τα στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα.

Δείτε βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr