ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή στο Κογκρέσο για την Τουρκία: «Απειλεί τους συμμάχους μας, Έλληνες, Κούρδους και Ισραηλινούς»

Οργή στο Κογκρέσο για την Τουρκία: «Απειλεί τους συμμάχους μας, Έλληνες, Κούρδους και Ισραηλινούς»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φρένο στην χρήση οποιουδήποτε ποσού από τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία ζητά ομάδα βουλευτών του Κογκρέσου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές Γκας Μπιλιράκης και Τζον Σαρμπάνης.

Ειδικότερα, στην επιστολή που εστάλη στο προεδρείο της επιτροπής προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων, η ομάδα των βουλευτών ζητά να μην δοθεί κανένα ποσό για τη μεταφορά των F-35 στην Τουρκία έως ότου ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο λάβει ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις για την ακύρωση της συμφωνίας παραλαβής του ρωσικού συστήματος S-400.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, «η Τουρκία εξακολουθεί να απειλεί τα συμφέροντα και τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία, των δυνάμεων του Κουρδικού YPG, της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου».

Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν από τους συναδέλφους τους να συμπεριλάβουν την εν λόγω διάταξη στο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού με στόχο να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα, καθώς χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά της Τουρκίας «απαράδεκτη» και υποστηρίζουν ότι θέτει σε κίνδυνο τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο για ένα μέλος του ΝΑΤΟ και έναν σύμμαχο των ΗΠΑ, απειλώντας τα συμφέροντά μας στην περιοχή και το κράτος δικαίου στο εσωτερικό της.

Έχει αυξανόμενους δεσμούς με τη Ρωσική Ομοσπονδία και η προγραμματισμένη αγορά του συστήματος S-400 αποτελεί σοβαρή ανησυχία για τις Ηνωμένες Πολιτείες και απαιτεί μια ουσιαστική απάντηση», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελλαδικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας

Φλόριντα: Συνελήφθη ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ – Είχε στην κατοχή του υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν NAVTEX για το καλώδιο – Με αντι-NAVTEX απάντησε η Τουρκία

Αλ. Τσίπρας: Δεν χρειαζόμαστε καμία άδεια από την Τουρκία για να ποντίσουμε το καλώδιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε προοπτική εκτεταμένης συμφωνίας με τη Ρωσία – Η ανθρωπιστική διπλωματία της Μελάνια Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr