Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναντώνται οι ΥΠΕΣ των G7 στο Παρίσι με ατζέντα τζιχαντιστές και πρόσφυγες

Συναντώνται οι ΥΠΕΣ των G7 στο Παρίσι με ατζέντα τζιχαντιστές και πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τρομοκρατική απειλή, η διαχείριση των τζιχαντιστών και των οικογενειών τους, η μάχη κατά της χρήσης του Διαδικτύου για «τρομοκρατικούς και εξτρεμιστικούς σκοπούς» αλλά και η καταπολέμηση της διακίνησης μεταναστών θα είναι στην ατζέντα της συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της G7 που πραγματοποιείται Πέμπτη και Παρασκευή στο Παρίσι.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ θα υποδεχθεί τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Καναδά, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Βρετανίας την Πέμπτη.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λεντριάν θα συναντηθεί με τους δικούς του ομολόγους την Παρασκευή και το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον Καστανέρ, σε αυτή τη σύνοδο οι υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν «τη συζήτηση, τον συντονισμό και την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών» σε θέματα στα οποία έχουν ήδη αναφερθεί σε προηγούμενες συνόδους τους, όπως η ενδογενής και εξωγενής τρομοκρατία και ο επαναπατρισμός των τζιχαντιστών από τη Συρία και το Ιράκ.

Μετά την ολοκληρωτική ήττα του Ισλαμικού Κράτους, τα μέλη της G7 διαφωνούν για το τι πρέπει να γίνει με τους αλλοδαπούς μαχητές του και για το αν θα πρέπει να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν τον επαναπατρισμό των τζιχαντιστών, ώστε να δικαστούν στις χώρες τους, ενώ η Γαλλία προτιμά να δικαστούν εκεί όπου βρίσκονται και έχει εκφράσει και την αντίθεσή της στην πρόταση των Κούρδων για τη δημιουργία διεθνούς δικαστηρίου στη Συρία.

Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο διαφωνούν οι G7 είναι η μάχη κατά της χρήσης του Διαδικτύου για τρομοκρατικούς σκοπούς και για το λόγο αυτό έχουν κληθεί και θα παραστούν στη συνάντηση εκπρόσωποι της Google, της Microsoft, του Twitter και του Facebook.

Η καταπολέμηση της διακίνησης μεταναστών είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη των υπουργών Εσωτερικών, οι οποίοι έχουν καλέσει τον ομόλογό τους του Νίγηρα Μοχάμεντ Μπάζουμ καθώς και τον Ουσένι Κομπαορέ υπουργό Ασφάλειας της Μπουρκίνα Φάσο, η οποία έχει την προεδρία της G5 Σάχελ.

Η Γαλλία ανέλαβε την προεδρία της G7 για το 2019 και θα διοργανώσει εννέα υπουργικές συνόδους πριν από τη σύνοδο κορυφής, στην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των 7 και θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Μπιαρίτς από τις 24 ως τις 26 Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr