Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λουτρό αίματος στη βυθισμένη στο σκοτάδι Γάζα – Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά σχολείο του ΟΗΕ

Λουτρό αίματος στη βυθισμένη στο σκοτάδι Γάζα – Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά σχολείο του ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον βομβαρδισμό ενός ακόμα σχολείου – καταφυγίου του ΟΗΕ στη Γάζα προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο ισραηλινός στρατός, παρά τη διεθνή κατακραυγή από τον πρώτο βομβαρδισμό στην Μπέιτ Χανούν, την ίδια ώρα που μεγάλο μέρος της περιοχής έχει βυθιστεί στο σκοτάδι λόγω του βομβαρδισμού του μοναδικού σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας, με την έλλειψη ρεύματος να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε σπίτια και νοσοκομεία.

Είκοσι Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει στο σχολείο σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι 23 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων της σύγκρουσης σε 1.260.

Το Ισραήλ από την πλευρά του μετρά 53 στρατιώτες νεκρούς και 3 πολίτες.

gaza001

Οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, ανέφεραν πηγές της Παλαιστινιακής Αρχής.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Γάζας ότι πολλές οβίδες έπληξαν το σχολείο αλ-Χουσέιν, όπου πολλοί άμαχοι έχουν καταφύγει εκτάκτως για να σωθούν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Πολλοί άμαχοι έχουν καταφύγει σε σχολεία της UNRWA, κυρίως στη Τζαμπαλίγια, μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι η περιοχή ή γειτονιά όπου κατοικούν ενδέχεται να πληγεί από μαζικούς βομβαρδισμούς.

Περί τους 180.000 κάτοικοι του παλαιστινιακού εδάφους ζουν σε ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες στα 83 σχολεία που διαχειρίζεται η UNRWA.

gaza002

Πολλά από τα σχολεία αυτά έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές από τις μάχες. Στις 24 Ιουλίου, ισραηλινή οβίδα έπεσε στο προαύλιο ενός από τα σχολεία αυτή στη Μπέιτ Χανούν και 15 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους. Ο ισραηλινός στρατός, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι δεν οφείλεται στην οβίδα του ο θάνατος των Παλαιστινίων.

Το Ισραήλ καθιστά τη Χαμάς υπεύθυνη για τους θανάτους αμάχων, κατηγορώντας το ισλαμιστικό κίνημα ότι χρησιμοποιεί τον πληθυσμό ως «ανθρώπινη ασπίδα», κρύβοντας τα όπλα και τα επιχειρησιακά του κέντρα σε τεμένη και σχολεία.

gaza003

Στο σκοτάδι η Γάζα

Αντιμέτωποι με ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα βρίσκονται από την Τρίτη οι κάτοικοι και οι Αρχές στη Γάζα. Ο βομβαρδισμός της μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας είχε σαν αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της περιοχής.

Πυκνός μαύρος καπνός υψώθηκε πάνω από το εργοστάσιο καθώς τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης έδιναν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

gaza004

Σύμφωνα με αξιωματούχους, θα χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Η καταστροφή της μονάδας δεν είχε μόνο αντίκτυπο στα νοικοκυριά αλλά επίσης και σε νοσοκομεία, προμήθειες νερού και συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ακόμα και πριν ξεσπάσουν οι διαμάχες το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν διαθέσιμο για λίγες μόνο ώρες την ημέρα.

gaza005

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πατέρας Σάνι Λουκ: «Το σώμα που έχουμε τώρα είναι πλήρες και όμορφο και μοιάζει πραγματικά σαν να είναι ζωντανή»

Γάζα: Σφοδρές μάχες στον βορρά, εντατικοποίηση των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Ράφα

Ισραήλ: Βρέθηκαν νεκροί τρεις όμηροι της Χαμάς στη Γάζα, μεταξύ τους και η Σάνι Λουκ

Ποιες χώρες σταμάτησαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και ποιες συνεχίζουν

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr